Сарадњом са Републичким властима до бољих услова за живот

21.10.2020 Актуелно

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да општина Кнежево добро сарађује са републичким властима, с циљем обезбјеђивања бољих услова за живот становника, али и унапређења привреде.

„Подржавам активности локалне управе и тако ће бити и у наредном периоду. Овдје су реализовани значајни пројекти, имамо сада савремени Дом здравља, Центар за социјални рад и зграду Полицијске станице“, рекла је Цвијановићева новинарима након састанка са начелником општине Кнежево Гораном Боројевићем.

Цвијановићева је нагласила да ће кабинет предсједника Републике Српске помоћи и реконструкцију вртића.

„Задовољство је што је потребно повећати капацитете вртића, а средствима из кабинета предсједника Републике биће помогнута његова реконструкција“, додала је Цвијановићева.

Она је рекла да су у Кнежеву отворени и различити погодни, односно обезбијеђена радна мјеста, што је изузетно значајно.

„Подржавам и локалне привреднике, јер су важни за унапређење живота. Такође подржавам и иницијативу локалних власти за отварање радних мјеста, а значајно је што ова власт подржава инвеститоре да добију адекватне локације. Оптимиста сам када је ријеч о даљем развоју Кнежева“, истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је у Кнежеву разговарала и са члановима Планинарског друштва „Виленска врела“, које има више од 60 чланова.

„Задовољство је што сам разговарала са младима који су чланови овог друштва. Још веће је задовољство што ће из буџета кабинета предсједника Републике бити помогнута реализација значајног пројекат мапирања стаза“, рекла је Цвијановићева.

Она је оцијенила да општина Кнежево иде путем развоја.

„Договорила сам са начелником општине да након избора поново разговарамо о важним пројектима, како би њихову реализацију планирала Влада Републике Српске, кабинет предсједника Српске, али и ради подршке Србије“, навела је Цвијановићева.

Боројевић је захвалио предсједнику и институцијама Републике Српске за помоћ општини Кнежево.

„Посјета предсједника Републике Српске за нас је знак да имамо подршку у реализацији значајних пројеката и за све оно што смо до сада урадили. У наредном периоду наставићемо квалитетну сарадњу са институцијама Српске“, рекао је Боројевић.

Он је оцијенио да је од изузетног значаја што ће из кабинета предсједника Републике бити обезбијеђена средства за реконструкцију вртића.

Секретар Планинарског друштва „Виленска врела“ Дијана Милисавић захвалила је Цвијановићевој и институцијама Српске јер ће подржати реализацију пројекта „Уредимо Омар“.

„Циљ нам је да изградимо неколико спортско-рекреативних зона. Имаћемо стазу за бициклизам, затим полигон за дјецу и шеталиште. Ово подручје је карактеристично јер је прекривено четинарском шумом“, рекла је Милисавићева.

Архива