Сарадње Турске и Српске од обостраног интереса

13.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са амбасадором Турске у БиХ Халдуном Кочом.

На састанку, којем је присуствовао и новоименовани генерални конзул Турске у Бањалуци Огуз Килич, разговарано је о актуелној привредној и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, те унапређењу сарадње Турске и Српске, која је од обостраног интереса, саопштено је из Кабинета предсједнице.

Саговорници су оцијенили да је отварање Генералног конзулата Турске у Бањалуци важан корак за даље унапређење и јачање сарадње и стварање нових прилика за улагање, прије свега у област пољопривреде, сточарства, здравства, енергетике, рударства и туризма.

Предсједница Српске изразила је пуну подршку будућем дипломатском раду Генералног конзулата Турске у Бањалуци, истакавши да је Република Српска отворена за све стране улагаче и повољна дестинација за пословање.

Цвијановић је позвала инвеститоре из Турске да улажу у Српску, истакавши значај изградње ауто-пута Београд-Сарајево за подстицај привредном развоју и регионално повезивање.

Саговорници су размијенили мишљење и о ситуацији у вези са пандемијом вируса корона, наведено је у саопштењу.

Архива