Радојичић: Бањалука заслужује стабилно и одлучно вођство са стратешком визијом

16.10.2020 Актуелно

Kандидат за градоначелника Бањалуке на локалним изборима испред коалиције „Окупљање за Бањалуку“ Игор Радојичић рекао је данас да постављањем првих страначких плаката поводом почетка предизборне кампање коалиција финализују резултат напорног и вриједног рада у претходном периоду с циљем да град на Врбасу добије стабилно и одлучно вођство са стратешком визијом.

Радојичић је рекао новинарима да је вријеме за „Окупљање за Бањалуку“, те да „Видовданска коалиција“, коју у граду на Врбасу чини 10 партија, данас није само почела кампању, већ је дошла да финализује поменуте резултате у претходних хиљаду и по дана, колико су на власти.

„Иза нас је у Бањалуци у претходне четири године урађено много пројеката и ријешено хиљаде појединачних проблема грађана. Направљени су и по једна нова топлана и фабрика воде, три спортске дворане и четири моста у различитим фазама, те 26 дјечијих игралишта и десетине километара водоводне мреже“, навео је Радојичић.

Он је рекао да Бањалуку чине људи, због чега је битна „Бањалука људског лица“.

„У односу на предратно вријеме имамо више спортских клубова који су се пласирали на међународну спортску сцену, били смо у финалу за европску пријестоницу културе и покренули акције бесплатних здравствених прегледа грађана и подршке центрима и клубовима за старе, инвалиде и особе са тешкоћама у развоју. Бањалука мора водити рачуна о својим грађанима“, навео је Радојичић.

Он је рекао да су окупљени око реалног и амбициозног плана, јер Бањалука, како каже, у наредним годинама мора бити најбоља и узор свима.

„Окупљени смо око реалних и амбициозних планова и града у коме ће грађани жељети да живе и у коме ће се за још 8.000 повећати број запослених који је у претходне четири године повећан за више од 8.000. Окупљени смо и око града у коме ће бити ријешена комунална питања, у коме ће бити интензивни спорт, култура и друштвени живот. Желимо град у који ће се долазити, који ће бити домаћин бројним туристима и гостима и који ће живјети богато као поносан главни град Републике Српске“, поручио је Радојичић.

Он је позвао све странке да у изборној кампањи воде фер борбу и представе грађанима своје програме.

„Бањалука након избора треба да добије стабилно одлучно вођство са стратешком визијом“, закључио је Радојичић који је данас у центру Бањалуке, заједно са носиоцима изборних листа ПУП-а, УС-а, ДНС-а, ДЕМОС-а, СП-а, СПС-а, Прве СДС, НДП-а и Полиграфа, симболично поставио прве страначке плакате поводом почетка предизборне кампање за предстојеће локалне изборе у БиХ.

Архива