Приоритети изградња вртића и обнова пута према Добоју

03.10.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да су приоритети општине Петрово изградња вртића и наставак рехабилитације пута према Добоју.


Додик је након састанка са руководством општине Петрово нагласио да је посебно важно да је данас договорен почетак изградње вртића, те да ће се настојати да се прије зиме обнови дио пута према Добоју, посебно у дионици код Какмужа.
– Желимо да рехабилитујемо цијели путни правац од Петрова до Добоја у наредних неколико година и то ће бити један од приоритета – рекао је Додик новинарима у Петрову.
Према његовим ријечима, у свакој мањој локалној заједници веома важно је јединство народа који ту живи.
Додик је додао да искуство говори да тамо гдје су људи у малим општинама посвађани по политичким и неким другим диманзијама, највише трпе грађани.
– Нама из републичких институција и представника Републике Српске лакше је долазити тамо гдје је та ситуација стабилна и зато смо тежили да овдје управо имамо такву ситуацију – навео је Додик.
Додик је нагласио да је циљ републичке власти да охрабри руководство Петрова да раде велике пројекте.
– Цијела општина треба да се обухвати пројектом канализације и идемо на то да одмах радимо свеобухватан пројекат и да то у догледно вријеме завршимо и оставимо иза себе – рекао је Додик.
Он је додао да су свима важна нова радна мјеста, али да је предуслов за све комунална инфраструктура.
Додик је поздравио и напоре општинске власти око одржавања манастира Озрен, истичући да он није важан само за Озренце него за цијелу Републику Српску.

Архива