Предсједница Републике Српске разговарала са руководством општине Србац

14.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са руководством општине Србац.

Предсједница Републике изјавила је данас да је општина Србац на развојном путу, те да је то постигнуто заједничким ангажманом локалне и републичких власти.

„Много је реализованих пројеката, али и много оних које су у припреми. Планови ове локалне заједнице су амбициозни и односе се на стварање све бољих услова за живот наших грађана“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је након састанка са руководством општине Србац нагласила да су најважнији пројекти изградња боље саобраћајне инфраструктуре, као и пројекти који се односе на утврђивање обала, односно заштиту од поплава.

„Влада Српске кроз своје програме учествује у свим тим капиталним пројектима. Осим тога, интересује нас и све што се односи на уређење школа и вртића. Срећна сам што видим да овдје има пројеката, да ће почети градња новог вртића, да се санирају школски објекти“, поручила је предсједница Цвијановић.

Према ријечима предсједнице Републике, видљиво је да је Србац у замаху.

„Наравно да остаје потреба да долазимо до нових инвеститора, али оно што је охрабрујуће када је у питању Србац јесте да су постојећи инвеститори проширили своје капацитете што аутоматски значи нова радна мјеста“, нагласила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је поздравила најављени програм општине који се односи на обезбјеђивање станова за младе брачне парове, истичући да је то добар начин да се млади људи задрже у Српцу и ту граде будућност.

Архива