Одлични односи Српске и Русије

22.10.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас поводом предстојеће посјете руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова да Република Српска са Русијом има одличне односе без обзира на све притиске који, како каже, нису мали.

Додик је рекао да су некоректне оптужбе за наводно руско мијешање у овдашње унутрашње послове, те да се управо они, који износе такве оптужбе, највише мијешају у те послове.

Он је додао да је довољно прочитати штампане медије и видјети да је у њима више интервјуа амбасадора у вези са ситуацијом у БиХ, него оних који воде кампању.

– То говори у каквој ситуацији је БиХ са тог становишта – рекао је Додик у Шипову.

Он је нагласио да је њему важно што Лавров долази у Српску.

– А то што долази у БиХ је неко формално покриће – рекао је Додик и навео да ће Лавров, током посјете БиХ, кратко боравити у Предсједништву.

Он је подсјетио да ће се суштина разговора и састанак руководства Српске са Лавровом одржати у Источном, односно Српском Сарајеву.

Додик је рекао да је планиран и заједнички ручак и да послије тога одлазе заједно у Београд, гдје ће бити промовисана реконструкција и доградња храма Светог Саве на Врачару.

Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров боравиће 28. октобра у посјети БиХ током које ће се састати и са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, саопштила је раније портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Архива