Ковачевић: Осуђујемо двоструке аршине Драшка Станивуковића

10.10.2020 Актуелно

СНСД упозорава на двоструке аршине ПДП-а у случају њихове кандидаткиње, која је прошле седмице ухапшена због насиља. Седам дана након хапшења, о свему се, тек на питање новинара, огласио и предсједник бањалучког одбора ПДП-а Драшко Станивуковић, који је поручио да ће сачекати званичан став институција.

– Апсолутно осуђујемо двоструке аршине Драшка Станивуковића који би све људе из СНСД-а и све људе који не мисле као он, огромну већину грађана и Бањалуке и Републике Српске, кажњавао стриктно и по хитном поступку, а за оне који су његови послушници, његови кадрови, за њих треба да важи закон. То тако не може. У таквој држави, у држави у којој се пита СНСД, то тако не може – нагласио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић за СНСД.

Док Станивуковић овај пут чека став институција, Ковачевић подсјећа да је он више пута говорио да би своје сараднике кажњавао експресно и веома брзо, чим би се појавила чак и индиција да су починили некакав прекршај или изазвали инцидент.

Ковачевић истиче да Станивуковић није реаговао кад је предсједник младих ПДП-а Иван Бегић скрнавио сат у центру Бањалуке који подсјећа на разорни земљотрес 1969. године, нити је реаговао сада, кад је кандидаткиња ПДП-а физички насрнула на активисткињу „Правде за Давида“.

Подсјећамо, првог октобра због насиља ухапшена је кандидаткиња ПДП-а за одборника у Бањалуци Драгана Кљајић.

Кљајићева је ухапшена након што је упала у кућу Владинке Милашиновић Томичић, са којом је, како пишу медији, од раније у сукобу и то због тога што је Кљајићева кандидат ПДП-а за одборника, а Милашиновићева није.

Архива