Ковачевић: Избори не смију бити поново одгођени

07.10.2020 Актуелно

Изјава Младена Босића да је потребно одгодити изборе само је још један очигледан доказ да је главни циљ инсталирања политичких послушника СДС-а и ПДП-а у Централну изборну комисију умјесто експерата из области изборног права, покушај да се што је могуће дуже одгоде избори како би био избјегнут очекивани очигледан изборни дебакл ове двије странке у Републици Српској, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је подсјетио да су они већ једном, без икаквог основа у Изборном закону БиХ, одгодили изборе за 45 дана који би иначе били одржани већ у недјељу.

– Такође, морам да нагласим да је СНСД веома забринут за процес регистрације бирача за гласање поштом и да је чињеница, што смо препознали на терену, да је велики број наших чланова, чак и оних које смо пријавили да ће у наше име бити чланови бирачких одбора без њиховог знања регистровани за гласање поштом – истакао је Ковачевић.

Он је указао да је очигледно да је овдје ријеч о манипулацијама и да њих не врши било ко из СНСД-а.

– Оно што је најочигледније и најбитније јесте да овај састав ЦИК није у стању да на одговоран и квалитетан начин руководи изборним процесом. Али, без обзира на све то, СНСД је увјерен да не смије на било који начин доћи до одгађања избора јер је то крајње неодговорно према грађанима Републике Српске, али и БиХ. Избори морају бити одржани у предвиђеном термину – 15. новембра – поручио је портпарол СНСД-а.

Он је нагласио да су у овој партији апсолутно сигурни да ће, због воље грађана Републике Српске, СНСД са својом коалицијом остварити свој изборни циљ а то је освајање начелничких и градоначелничких мјеста у више од 80 локалних заједница у Републици Српској укључујући и највећи број одборника у скупштинама општина и градова.

Архива