Гласачи у Сребреници да се окупе око Младена Грујичића

01.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић апеловала је на гласаче да се на предстојећим локалним изборима у Сребреници окупе око заједничког кандидата српских странака за начелника општине Младена Грујичића.

Цвијановић је рекла да би то било добро и да нема потребе за „убаченим кандидатима“, чија је намјера да одвуку српско гласачко тијело, направе пометњу и олакшају бошњачком кандидату да прође.

Она је истакла да „убачени“ кандидати немају никакве шансе за побједу на изборима у Сребреници, већ да су ту да умање шансе Грујичићу у вези с чијом кандидатуром постоји консензус најважнијих српских политичких субјеката.

– Грујичић је добро радио свој посао. Локална власт је показала отвореност према потребама свих у Сребреници и тамо је урадила много у претходном периоду. Радује ме да тамо нису нарушени основни принципи суживота, знајући да то подручје има тежак историјат – рекла је Цвијановић у Бањалуци.

Она је у вези са изборима у Сребреници рекла да очекује да се са дневног реда скине било каква манипулација, јер је примијетно да у тој општини људи пријављују боравиште да би могли само манипулативно да гласају, иако немају намјеру да тамо живе и дијеле судбину са тамошњим народом.

– Осуђујем манипулације без обзира да ли су то лажна пријављивања за сврху гласања, као и убацивање одређених кандидата – навела је Цвијановић.

Предсједница Српске је оцијенила да гласачи у Сребреници могу да виде бенефите од локалне власти и њене сарадње са осталим нивоима власти, првенствено Републиком Српском, али и са нивоом БиХ.

Локални избори у БиХ заказани су за 15. новембар.

Архива