Додик увјерен у изборну побједу СНСД-а и Игора Радојичића

16.10.2020 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је увјерен у изборну побједу СНСД-а и кандидата коалиције „Окупљање за Бањалуку“ за градоначелника Бањалуке Игора Радојичића.

Обраћајући се вечерас на бањалучком Тргу Kрајине поводом почетка предизборне кампање, Додик је рекао да Игор Радојичић и његов тим имају потпуну подршку СНСД-а.

Додик је навео да ће СНСД заједно са коалиционим партнерима имати начелнике у најмање 80 одсто општина.

Он је рекао да СНСД иза себе оставља низ пројеката од суштинског и животног значаја за град Бањалуку.

„У Бањалуци видимо изграђен источни и западни транзит, четири нова моста на Врбасу, многе инфраструктурне пројекте, ауто-путеве. У наредне четири године град Бањалука биће спојен ауто-путем са Београдом, то нам је политички и сваки други циљ“, истакао је Додик.

Он је рекао да је у Бањалуци за вријеме власти СНСД-а уложено више од милијарду KМ у различите инфраструктурне пројекте, истичучи да је зато данас Бањалука другачија, љепша и боља и да припада свима који живе овђе и који долазе у град да га посјете.

„СНСД је направио Бањалуку главним градом Републике Српске. У Бањалуци на годишњем нивоу има више од пет милијарди депозита. Бањалука је центар политичке власти у Републици Српској и то она заслужује“, истакао је Додик.

Додик је изразио захвалност и коалиционим партнерима за које је навео да су окупљени око чињенице да Игор Радојичић несумњиво заслужује да добије не само овај мандат, већ да овај град води у још неколико мандата.

Он је рекао да је Бањалука град младости али и да води рачуна о пензионерима, те да има више запослених као ријетко који град на простору бивше Југославије него што је имао прије рата.

Лидер СНСД-а је подсјетио да су велики инфраструктурни пројекти урађени у Источном Сарајеву, Требињу, у Андрићграду, односно Вишеграду.

Додик је рекао да због пандемије вируса корона није вријеме за велика окупљања у предизборној кампањи, додајући да ће се у том погледу морати показати одговорност свих људи, јер се тиме помаже здравственом систему Републике Српске и здравственим радницима.

Он је рекао да треба одати поштовање и подршку свим медицинским радницима у Републици Српској и директору Универзитетског клиничког центра Републике Српске Влади Ђајићу.

Прије обраћања званичника СНСД-а на Тргу Kрајине до Трга је стигла ауто-поворка са активистима свих чланица коалиције „Окупљање за Бањалуку“ , која је прошла са паркинга на Малти до „Kрајишке куће“ у центру града.

На пјешачкој стази на дионици од Малте до Булевара цара Душана постављени су промотивни штандови свих 10 чланица ове коалиције.

На Тргу су вечерас представљени кандидати СНСД-а за одборнике у Скупштини града Бањалука и носилац листе Срђан Амиџић.

Овом догађају присуствовали су предсједник и потредсједник СНСД-а Милорад Додик и Жељка Цвијановић, кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић, представници и активисти коалиције „Окупљање за Бањалуку“. 

Архива