Додик: У плану соларна електрана и значајна подршка општини Љубиње

21.10.2020 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас у Љубињу да је приоритет ове општине комунално уређење јер су улице много запуштене, радиће се санација Дома здравља, а планирана је и градња соларне електране.

Додик је рекао да се Љубиње мора уредити и обећао да ће на годишњи буџет од око 1.800.000 KМ у наредне четири године Љубиње, на челу са СНСД-овим начелником, од инситуција добијати још милион.

Он је рекао да се раде административни послови у вези са соларном електраном у Љубињу, те да је одређена локација и урађен пројекат.

„Оно што је важно, што гарантује да ће тај пројекат бити завршен, јесте чињеница да ће то бити рађено у оквиру „Електропривреде Републике Српске“. То је много важно за Љубиње“, изјавио је Додик новинарима након састанка са кандидатом СНСД-а за начелника ове општине Ристом Милутиновићем и ужим руководством Општинског одбора странке.

Додик је рекао да је СНСД у Љубињу и до сада био присутан и активан, али да локална власт није имала конекцију са институцијама Српске.

„Дошли смо овђе да побиједимо, имамо шест коалиционих партнера, одличног човјека за начелника и одличну листу за одборнике“, истакао је Додик.

Он је обећао да ће након избора доћи у Љубиње са представницима и предсједником Владе Републике Српске да планирају шта се треба све урадити.

Kандидат СНСД-а за начелника Љубиња Ристо Милутиновић рекао је да су очекивања за предстојеће локалне изборе оптимистична и да је сигуран у побједу.

Он је додао да има подршку шест политичких странака у Љубињу и огромну подршку грађана ове општине.

„Имам велику подршку руковдства странке, институција, а имамо и обећања која ће сигурно бити испуњена ако Љубиње изабере праву опцију. Наша политика је програмска, егзактна, и одлично знамо шта су проблеми мјеста и како те проблеме рјешавати“, истакао је Милутиновић.

Додик је, након састанка, заједно са Милутиновићем и представницима Општинског одбора странке положио вијенац на Споменик палим борцима у Љубињу. 

Архива