Додик у Брчком: Очекујем одличне изборне резултате

23.10.2020 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас на предизборнм скупу у Брчком да очекује да на изборима ова партија оствари одличне резултате и поново добије свог градоначелника.

Додик је истакао да Брчко треба да настави да иде истим путем као до сада под руководством градоначелника и његовог тима.

„Окупљени око политике коју води Република Српска желимо да на изборима поново Синиша Милић буде градоначелник“, рекао је Додик новинарима.

Он је подсјетио да је дистрикт заједничко власништво Републике Српске и Федерације БиХ, те да Српска овдјe има једнака права као и други ентитет, нагласивши да спона између Републике Српске и дистрикта мора да буде још видљивија.

„Не би требало да се одричемо тих наших права зато што овђе још постоји нека продужена, нејасна супервизија која покушава овђе да остане. Прије свега, да не оспори та наша права да управљамо Брчко дистриктом заједно са локалним структурама власти“, рекао је Додик.

Носилац СНСД-ове листе кандидата за Скупштину Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да је добра комуникација са Владом Републике Српске омогућила испоставу електричне енергије за Брчко дистрикт по знатно нижим цијенама, као и многе друге бенефиције.

„Постоје и иницијативе о аутоматском добијању држављанства Србије и народ из Брчко дистрикта из тога неће бити изузет, јер смо по свим правима изједначени са становиштвом Републике Српске“, истакао је Милић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Брчко Ђорђа Kојић рекао је да СНСД у Брчком на основу свог рада има велику подршку Главног одбора СНСД-а.

„Због тога чврсто вјерујемо у нашу побједу на предстојећим изборима и у то да ће Синиша Милић поново бити градоначелник“, нагласио је Kојић.

Предсједница Актива жена СНСД-а Слободанка Ћурчић рекла је да је данашња посјета прилика да се предсједник странке Милорад Додик упозна са кандидатима СНСД-а.

„Због мјера Kризног штаба нисмо имали стандардно представљање какво иначе имамо, али и ово је сасвим довољно. Предсједник Додик је желио и обићи једног човјека који се бави израдом икона и од тога живи, а сљедећи пут кад дође изразио је жељу да посјети једну вишечлану породицу“, рекла је Ћурчићева.

Додик се данас на Тргу младих у Брчком дружио са кандидатима странке за посланике у Скупштини дистрикта, као и са чалновима и симпатизерима СНСД-а у том град, а посјетио је Воја Трипуновића, лице са инвалидитетом, а који са бави израдом плоски и икона. 

Архива