Додик: Теслић мора да се интегрише у републичке институције

25.10.2020 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је да Теслић има посебан имиџ и да мора да се интегрише у републичке структуре да би заједно радили на урбанизацији и унапређењу ове локалне заједнице, увјерен да ће то бити и остварено са Драганом Богданићем, кандидатом СНСД-а за начелника општине.

„Волим доћи у овај град, он има свој посебан имиџ, окупљеност и потребу. Овдје долази много наших људи, не само из Српске, већ и региона, и користи благодети ове бање. Зато овај град мора да буде прилагођен, уређен, бољи него што јесте и то можемо заједно да урадимо“, рекао је Додик.

Он је на Градском тргу у Теслићу са кандидатима СНСД-а, коалиционим партнерима и грађанима присуствовао пуштању промотивног филма о урбанизацији града.

Додик је и најавио подршку урбанизацији центра града, али као претпоставку за то је нагласио да се Теслић мора интегрисати у републичке структуре.

Он је истакао да није добро што се актуелна власт у Теслићу конфронтира властима на нивоу Републике Српске, али је нагласио и да је то њихов избор.

„Без обзира ко је овдје власт, увијек сам за то да правимо пројекте за грађане, за општину. Локална власт мора да изабере потпуну сарадњу са републичким институцијама и то је најбољи начин да се осјети благодет и напредак Теслића“, изјавио је Додик.

Он је напоменуо да многе локалне заједница већ уживају те бенефите и вјерује да ће тим путем кренути и Теслић предвођен кандидатом за начелника општине Драганом Богданићем и кандидатима са листе СНСД-а.

Богданић је указао да бројне инфраструктурне пројекте ова локална заједница не може реализовати без сарадње са Владом Републике Српске и предсједником Српске Жељком Цвијановић.

Он је најавио реконструкцију центра града, изградњу новог трга са подземном гаражом, топлификацију, градњу кружне раскрснице на улазу у град, изградњу обилазнице и комуникацијску повезаност на ауто-пут.

Носилац листе кандидата СНСД-а Недељко Керић очекује да ће грађани масовни изаћи на изборе и дати повјерење Богданићу и кандидатима ове странке, јер су најбоља опција за развој ове општине.

Архива