Додик: СНСД у Бањалуци урадио више од хиљаду километара путева

11.10.2020 Актуелно

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да је ова странка у Бањалуци у протеклих 20 година урадила више од хиљаду километара путева, те да је и изградња саобраћајнице у Чокорским пољима почела захваљујући напорима градске власти и људи из те мјесне заједнице.

Додик је истакао да почетак радова у Чокорским пољима показује да локалне и републичке власти не развијају само градске центре, већ и приградска и друга насеља.

– Ријеч је о путу од 3.300 метара, али грађевинска оператива неће отићи одавде док не заврши додатних 600 метара пута да би се све комплетирало. Ширина пута је 5,5 метара и омогућиће квалитетан саобраћај, што овдашњи људи заслужују – рекао је Додик који је данас присуствовао почетку радова.

Према његовим ријечима, власт у Бањалуци, која је у рукама СНСД-а већ 20 година, урадила је више од 1.000 километара путева на територији града.

Он је подсјетио да је на подручју Бањалуке, прије доласка СНСД-а на власт, урађено око 80 километара путева.

Додик је рекао да је данас у Чокорским пољима требало да буде градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, али да одсуствује због тога што се у његовој породици појавио вирус корона.

– Он је као сви одговорни људи сада у изолацији – рекао је Додик.

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић је рекао да градња овог пута има вишеструки значај за мјештане и показује добру сарадњу града и Владе Српске.

– Град је урадио пројектну документацију и овим показујемо да велике пројекте, када је ријеч о инфраструктури у Бањалуци, можемо да урадимо заједно – рекао је Амиџић.

Он је додао да се са републичким институцијама успјешно раде и други пројекти у вези са енергетском ефикасношћу, школским и другим објектима.

– То указује на значај и потребу да између града и републичког нивоа треба да постоји добра сарадња из које произилазе пројекти који су на добробит грађана и видни голим оком. Равномјеран развој свих мјесних заједница Бањалуке је веома битан, за то постоји слух републичких органа и цијенимо да ће оваква сарадња бити настављена – рекао је Амиџић.

Архива