Додик: СНСД поносан на све што је урађено у Фочи

20.10.2020 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Фочи да је поносан на све што је СНСД урадио у овој локалној заједници, да ће бити реализоване инвестиције ХЕ „Бук Бијела“ и пут према Шћепан Пољу, те да је само питање организације када ће почети радови.

Додик је присуствовао данас на Тргу краља Петра у Фочи представљању кандидата ове странке за начелника општине Милана Вукадиновића и кандидата за одборнике у фочанским парламенту.

У обраћању окупљеним члановима и симпатизерима странке, Додик је рекао да је СНСД за начелника Фоче понудио младог и енергичног кандидата, те да је пред њим доста посла.

Лидер СНСД-а је истакао да је поносан на то како су уређене улице у Фочи, те што су, упркос свим изазовима, успјели да сачувају факултете у овом граду.

Додик је уручио спортску опрему Спортском савезу Фоче, а за Удружење породица са четворо и више дјеце најавио да ће уручити помоћ од 10.000 KМ.

Kандидат СНСД-а за начелника општине Фоча, Милан Вукадиновић, истакао је да је реконструкција регионалних и магистралних путева приоритет од којег зависи привлачење потенцијалних инвеститора и развој туризма.

Он је навео да је туризам, са кањоном Таре и Националним парком „Сутјеска“, развојна шанса Фоче, која би могла да допринесе и развоју пољопривреде.

Вукадиновић је нагласио да за Фочу велики значај имају Медицински и Богословски факултет, те да ће за потребе студената бити потребно изградити још један павиљон Студентског дома.

„Потребно је зауставити одлив младих, увођењем стипендије за најбоље студенте, које ћемо везати уговорима и омогућити им да раде у својој општини, да идеје и креативност изражавају овђе, да им помогнемо, да од Фоче направимо боље мјесто за живот свих грађана“, истакао је Вукадиновић.

Он је најавио да је у плану да на простору испред новоизграђене зграде обданишта у насељу Доње Поље буду изграђене стамбене зграде за кадар два факултета, за вишечлане породице, те за младе брачне парове, којима ће бити омогућена куповина станове по најповољнијим условима.

У области привреде Вукадиновић је најавио да ће будућа власт радити на реконструкцији и адаптацији Индустријске зоне Брод на Дрини, а у договору са премијером Републике Српске Радованом Вишковићем биће сагледане потребе привредника.

„Привредни савјет општине је направљен и он мора да заживи у пуном капацитету. Морамо окупити наше најбоље привреднике, како домаће, тако и иностране. Фоча има много људи који могу да помогну и уложе, ми морамо да створимо услове да они долазе и отварају нова радна мјеста“, рекао је Вукадиновић.

Након промоције на Тргу, Додик је са кандидатима СНСД-а прошетао до новоизрађеног објекта обданишта, за које се ускоро очекује да буде опремљено и отворено.

Архива