Додик: Снага коју даје само народ важна за снагу државе

19.10.2020 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је на предизборном скупу у Бијељини да је ова државотворна политичка партија оличење снаге државе и да ће након локалних избора све градове Српске имати на страни СНСД.

„Ми носимо ту одговорност за Републику Српску, док нам народ даје повјерење, и ми ту одговорност према Српској и српском народу сигурно нећемо пропустити“, поручио је Додик.

Он је рекао да је изборна побједа важна не зато да СНСД порази друге, него да ојача и има снагу која се добија од народа и коју нико не може да оспори у свијету.

„Не дозволимо да нам се угрози наш идентитет, безбједност, морамо више да се посветимо обичним људима, а Република Српска улази у стање да то може да уради, јер имамо снагу и ресурс, зато се окупљамо за свако мјесто, за сваког човјека, за Републику Српску“, истакао је Додик.

Лидер СНСД-а је навео да у Бијељини ова странка и нема политичке противнике, „него интересну групу окупљену око БН телевизије“, за коју је рекао да „покушава нешто да подвали Републици Српској и њеним грађанима“.

„Дошао сам овдје да урадим двије ствари, да са вама заједно побиједим за градоначелника и за нашу листу и да покажем да онај смутљиви БН не може ништа да уради“, рекао је Додик новинарима и поновио то на почетку обраћања на предизборном скупу.

Према његовим ријечима, у Бијељини је створена атмосфера побједе, што доприноси томе да Република Српска, па и овај град, иза себе оставља резултате тих побједа кроз велике пројекте.

„Живот не стаје, не смијемо ни ми стати. Морамо се окупљати и бити заједно јер је то људски. Морамо бити посвећени политици“, поручио је Додик.

Према његовим ријечима, договор у Бијељини је нешто најбоље што је таква политика остварила, а видљиво је и кроз улагања више од 300 милиона КМ у Бијељину у овом тренутку, што је један од највећих инвестиционих циклуса које је овај град икада имао.

„Важно је да радимо заједно и Мићо Мићић /кандидат за градоначелника којег подржава 10 политичких странака/ је мој и ваш избор, имамо потребу да направимо то окупљање које мора да заврши тако што ће овај град бити политички стабилан и са интересом грађана као неприкосновеним приоритетом“, истакао је Додик и додао да је смисао политике окупљање и реализација обећања као што су изградња болница, ауто-пута, насипа и других великих пројеката.

Додик је рекао да је СНСД водио Републику Српску у немогућим околностима у БиХ, гдје је кроз разне видове изражено непријатељство према Српској, а да је политика ове странке довела до тога да се Република Српска пита у БиХ.

„Зато су ови локални избори важни, јер они постављају неке важне темеље наше снаге и ова побједа јесте локална, али је и глобална“, поручио је он.

Лидер СНСД-а је оцијенио да „СДС није више народна партија“, као и да „не води политику интереса српског народа и Републике Српске, што се видјело кроз четири године мандата у заједничким институцијама“.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић рекао је у Бијељини да је овај град сада најближи циљу да послије 20 година буде сврстан у ред градова у Републици Српској који имају конекцију градске и републичке власти.

Он је навео да је циљ окупљања за Бијељину историјска побједа на локалним изборима и убрзан развој другог по величини града у Српској.

Носилац одборничке листе СНСД-а Недељко Ћорић рекао је на страначком скупу да је СНСД показао како се управља и влада, како се постижу најбољи резултати, те да су грађани препознали да ова доминантна политичка структура у Српској иза себе оставља видљиве резултате и реализоване велике пројекте.

Он је захвалио Мићићу за значајан политички искорак, наводећи да је то урађено за Републику Српску, за Бијељину и бољи живот свих грађана.

„Сигуран сам да ће те политике бити препознате 15. новембра, а ми кроз широку коалицију имамо капацитет за велике искораке, у синергији локалне власти са Владом Републике Српске“, поручио је Ћорић.

Заједнички кандидат 10 странака за градоначелника Бијељине Мићо Мићић рекао је да му ова подршка даје снагу и потврду исправности његове политике да увијек тражи саговорнике и пријатеље, а не сукобе и непријатеље.

„Они лакомислени, који политику гледају кроз функције, а не кроз однос према грађанима, могу да нам завиде на саборности“, истакао је Мићић и захвалио Додику што је разумио и подржао његову политику и када га нису разумјели у некадашњој странци СДС.

Централни предизборни скуп СНСД Бијељина на којем су представљени кандидати за одборнике одржан је у Центру за културу „Семберија“, уз поштовање епидемиолошких мјера.

На локалним изборима у Бијељини учествује 85 политичких субјеката, три кандидата за градоначелника, а право гласа има 109.000 бирача.

Архива