Додик: Република Српска је држава у нашим Срцима

16.10.2020 Актуелно

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да је Република Српска гарант опстанка српског народа у чијем срцу она живи, те истакао да је увјерен у побједу СНСД-а на локалним изборима у Источном Сарајеву и Српској.

„Српска је једино мјесто нашег окупљања и гарант нашег опстанка, Република којој ми дајемо печат државе и коју живимо као државу јер је она држава у нашим срцима“, рекао је Додик у Источном Новом Сарајеву одакле је СНСД почео своју предизборну кампању за локалне изборе.

Он је истакао да Српска припада српском народу који се борио за њу и спреман је да је подијели са другима који желе да живе заједно и прихватају чињеницу да Република Српска постоји и има своје институције.

Додик је рекао да СНСД почиње са још једном кампањом, „свикнути да побјеђују“ полако и сигурно.

„За 30 дана долази још једна побједа. Она је рузултат нашег рада, а не реторике. Иза себе остављамо многе објекте које смо урадили у континуитети и на нивоу власти Републике и на локално“, рекао је Додик.

Он је додао да је учињено све да људима покажу да могу иза себе оставити објекте попут спортске дворане, трга и позоришта у Источном Новом Сарајеву, реконструисаног Олимпијског центра „Јахорина“, те да Српска у овај центар улаже преко 200 милиона марака како би постао водећа дестинација.

„Олимпијски центар „Јахорина“ је доказао да може да постане епицентар привредног окупљања и привредног живота на овим просторима“, истакао је Додик.

Додик је подсјетио да је направљена и Болница „Србија“ властитим средствима Владе Српске и народа са ових простора.

„Ни у једном сегменту нисмо запоставили ниједан дио Републике Српске ни овдје нити у Херцеговини, Kрајини, Посавини или Семберији. Излазимо са образом и урадили смо све што смо могли у немогућим условима водећи Републику Српску оспоравају и одавдје и негдје далеко из свијета. Били смо увјерени да радимо најбољи и најчаснији народни посао, да смо народни људи и партија“, рекао је Додик.

Додик је казао да су окупили широку коалицију да би Република била снажна, додавши да „прије мандата СНСД-а Источно Сарајево није ни постојало, него да је постојала „велика прича“ и велика корупционашка афера о Источном Сарајеву коју су наслиједили деведесетих година“.

Он је додао да су се потом градиле улице и здања и јачало увјерење становника тог града да је ту право мјесто и да може ту да се остане.

„Чинили смо то зато што знамо да је Источно Сарајево наш један од најважнијих стратешких циљева и мјеста у Српској и зато овдје мора да градимо услове достојне за људе. Одавдје желимо да имамо најбоље кадрове који ће доле, док то постоји, а надам се да неће дуго, отићи и борити се за Републику Српску и њен интерес, да не подлијежу утицајима, тапшањима, сећијањима и многим другим стварима којима су склони, а који су вас истјерали прије 25 година“, рекао је Додик.

Он је рекао да у Источном Сарајеву живе најбољи Срби, они који су изгубили дом и дошли на ливаду и рекли да ће ту остати.

„Зато смо захвални свим генерацијама које су то урадиле“, рекао је Додик и навео да је поносан на младе кандидате за начелничке и позицију градоначелника који полако улазе у систем одлучивања и вођења Републике Српске.

Он је истакао да је то успјех и да је посвећен том циљу.

„Није се више могло у вријеме сталних оспоравања, блокада и удара са свих нивоа. Урадили смо чудо“, рекао је Додик.

Додик је истакао да вјерује да ће доћи инвеститори и отворити нова радна мјеста и да се то очекује у овом урбанизованом простору.

Предсједник СНСД је позвао грађане Источног Сарајева да гласају за начелнике шест општина Источног Сарајева и градоначелника овог града Љубишу Ћосића који је „дијете ове средине“, наводећи да је ријеч о екипи која гради стабилну политичку структуру која треба да да снагу Српској.

Додик је рекао да не жели да говори о СДС-у и ПДП-у јер они најбоље говоре о себи.

„Живјела Република Српска, живио српски народ гдје год се налазио, живјела Србија, живјеле наше државе“, рекао је Додик на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву гдје су присуствовали и потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, министри у Влади Републике Српске и Савјету министара, као и многи званичници ове странке и грађани Источног Сарајева.

Архива