Додик посјетио Мркоњић Град и Шипово

22.10.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик боравио је у радној посјети општинама Шипово и Мркоњић Град. Са руководством ових локалних заједница разговарао је о развојним пројектима и актуелној ситуацију у вези с пандемијом вируса корона.

Додик је рекао да је Мркоњић Град успјешна општина, која има одличну основу да иде напријед.

Он је, након данашњег састанка са начелницом Мркоњић Града Дивном Аничић, нагласио да чињеница да овдје сад имају највећи број запослених од формирања Републике Српске говори о томе на који начин се креће ова општина.

– Мркоњић Град је у континуитету успјешан, промијенио се набоље, ријешио многе проблеме и има одличну основу да иде даље. Желимо да овдје задржимо успјех и у фази смо важних пројеката који ће промијенити и начин живота, почевши од изградње ауто-пута, који планирамо и покушавамо да обезбиједимо све неопходне елементе за то – рекао је Додик.

Он је истакао да је квалитетан тим најбоља гаранција да ова општина иде добрим путем.

– Прије двадесетак година Мркоњић Град је био опљачкан, порушен, био је изгубљен друштвени живот, а данас изгледа сређено, стабилно и на добробит људи. Требало је имати храбрости доћи до овог нивоа – нагласио је Додик.

Аничићева је рекла да су Додика упознали о тренутној ситуацији у општини, о финансијама, о пројектима које реализују, као и о посљедицама епидемије вируса корона.

Додик је у Шипову, заједно са са начелником општине Миланом Ковачем и в.д. директора Путева Републике Српске Давором Кострешевићем озваничио почетак реконструкције пута Шипово-Језеро. Ријеч је о 11 километара пута, а вриједност радова је 11 милиона КМ.

Архива