Додик: Поносан на сусрете Српске и Србије

10.10.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је веома поносан што се већ традиционално одржавају сусрети Републике Српске и Србије, који ће и овај пут продубити сарадњу.

– За нас који живимо у Републици Српској то је веома битан догађај. Са пуно емоција и ове године желимо да на најбољи могући начин Србији прикажемо наше капацитете и анимирамо заинтересованост за Републику Српску у свим њеним сегментима – привредном, културном и образовном – истакао је Додик.

Обраћајући се у оквиру Манифестације „Дани Српске у Србији“, која је синоћ почела приказивањем прве од шест колажних ТВ емисија, Додик је изразио наду да ће ови сусрети учинити да широм Републике Српске буде још видљивија сарадња са Србијом.

Додик је навео да је сарадња посљедњих година још видљивија, захваљујући улагањима Владе Србије у свим општинама у Српској, што је реализовано на приједлог предсједника Србије Александра Вучића.

– Данас смо богатији за много вртића, за изграђене водоводе, адаптиране школе, домове културе и здравља и све оно што је дио тог пројекта. Ови сусрети зато у потпуности остварују циљеве – истакао је Додик.

Архива