Додик: Озбиљна општина која живи са својим људима

17.10.2020 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио је данас да ће са републичког нивоа бити обезбијеђено 230.000 КМ за завршетак спортске дворане у општини Оштра Лука, а да ће за водовод бити комбиновани локални, републички и међународни извори финансирања.

„Линије из великог инвестиционог фонда ЕУ сада ће дозволити да се на неки начин о томе може разговарати“, рекао је Додик новинарима у Оштрој Луци.

Он је навео да општина Оштра Лука показује способност и даје резултате у сложеним околностима и на међуентитетској линији разграничења.

„Била је права одлука да се баш овђе формира општина и то је задржало становништво, које се није одселило. Настављаћемо са рјешавањем питања“, поручио је Додик.

Он је истакао да Оштра Лука сада изгледа као озбиљна општина која зна шта хоће, која је у функцији људи и живи са људима.

„Важно је да кад уђете из другог ентитета у Републику Српску, видите да овђе постоји озбиљна структура и да постоје све виталне функције које су потребне“, оцијенио је Додик.

Он је навео да је данас дошао подржати кандидата СНСД-а за начелника општине Оштра Лука Драгана Мастикосу и да се веома радује што је пет најважнијих политичких партија окупљено око тог кандидата.

„Важно је да мале општине имају компактну политичку и институционалну ситуацију, јер кад дође до раскола у политичком животу онда то зароби општину и не можете се бавити пројектима и програмима“, рекао је Додик.

Он је указао на важност да власт на локалном нивоу хоће и жели да сарађује са републичким институцијама, али да, нажалост, неке политичке партије својим локалним функционерима изричито то забрањују.

„То је био проблем са Бијељином. Сада имамо компактну ситуацију и у Добоју и у Бијељини и од Оштре Луке па све до Требиња Република Српска показује своју снагу и сређеност“, нагласио је Додик.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Оштра Лука Драган Мастикоса рекао је да има подршку ДНС-а, Демоса, Уједињене Српске, Социјалистичке партије и Социјалистичке партије Српске.

„Поред дворане и водовода, намјеравамо рјешавати питања зграде општине, спомен-собе, ватрогасног друштва и индустријске зоне“, најавио је Мастикоса.

Начелник општине Оштра Лука Драган Станар рекао је да је Додика упознао са стањем у општини и са пројектима који су реализовали уз подршку Владе Републике Српске, а затражио је подршку и за пројекте у будућем времену.

„Очекујемо завршетак дворане идуће године, а водовод у централном дијелу у наредне двије године, чиме би се снабдјело 450 домаћинстава“, рекао је Станар.

Он је подсјетио да су дворану почели градити 2009. године и да је извођач радова покренуо судски спор против општине као инвеститора, који је трајао готово осам година, који је окончан у корист општине. „Сада је преостало да се уради подна облога у унутрашњости, те вањско уређење и паркинг“, рекао је Станар.

Носилац листе кандидата СНСД-а за одборнике у Скупштини општине Оштра Лука Дрена Куриџа рекла је да ће се залагати за завршетак пројеката који су започети и за просперитет општине.

„Ми смо мала и неразвијена општина и до сада је доста урађено уз помоћ Владе. И даље ћемо се залагати да побољшамо услове живота за наше грађане“, поручила је Куриџа.

Архива