Додик: Народ у Српској највише вјерује полицији

06.10.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Бањалуци да је нова генерација полицајаца доказ Републике Српске да може, поред свих изазова, да се посвети школовању полиције којој народ у Српској највише вјерује.

– Зато је ваша улога веома важна, да обезбиједите да овај народ има повјерења у вас. Ви сте најбољи међу нама, који успијевају да наше снове претворе у стварност, да Република Српска буде земља стабилности, да никоме не дозволите кршење закона, без обзира колико био високо позициониран – поручио је Додик кадетима, које је Министарство унутрашњих послова Српске промовисало у Центру за обуку у Залужанима.

Он је рекао да је много изазова са којима полиција треба да се бори, те поручио да ће се власти Српске потрудити да полиција има најбоље услове за рад.

– Ваша доброта мора да се осјети на сваком мјесту, али и строгоћа, јер не смије бити пропуста нигдје. Имамо велике наде у вас, кренули смо са овом академијом давно, раније су ваше колеге школоване и одлазиле на улицу, али вратили смо праксу да ви који упишете академију имате посао – истакао је Додик.

Напоменуо је да је Српска изгубила војску, али није и полицију, која треба да буде бедем у одбрани Републике Српске и њених вриједности, стабилности и мира.

– Чинићемо све да будете задовољни јер сматрамо да радите један од најважнијих послова у Републици Српској – нагласио је Додик.

Свечаности промоције 325 кадета присуствовали су и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.

Архива