Додик : Милићи су мјесто успјешног рада и политике СНСД-а

18.10.2020 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је данас у Милићима да је ова локална заједница у континуитету, у протеклих 20 година доказ успјеха СНСД-а.

„У протеклих 20 година иза нас су у Милићима остали многи пројекти, од спортске дворане до Средњошколског центра, уређења путне инфраструктуре, подршке развоју индустрији и свему ономе што је овдје упечатљиво. Све то урађено је у сарадњи локалне и републичке власти“, истакао је Додик и изразио задовољство да данас борави на мјесту успјеха у континуитету.

Он је нагласио да вјерује да ће кандидат за начелника општине Марко Савић добити ове изборе, те додао да је потребно само да мјештани погледају шта је све СНСД урадио у протеклом периоду.

„Овдје сам да се, прије свега, захвалим људима, мјештанима Милића који су нас све ове године подржавали и којима је јасно на који начин ми овдје дјелујемо.

Сад смо обишли радове на великом пројекту уређења корита ријеке Зелени Јадар која је угрожавала дио општине. Његовом реализацијом трајно рјешавамо то питање, које је многе забрињавало, јер су пријетили одрони“, рекао је Додик новинарима.

Он је додао да је поносан на чињеницу да од 63 општине, СНСД у 35 има кандидате за начелника млађе од 40 година, што, како је рекао, показује одговорност партије и давање шансе младим људима.

„Није политика да се тиме бавимо само ја или Радован Вишковић и да иза нас не буде више ништа. Наш успјех је да оставимо младе и људе средње генерације који ће наставити да раде и управљају Републиком, и зато их уводимо у локалне заједнице, на одборничке листе гдје ће стећи искуство и на неки начин извјештити се кроз рад локалне управе да би сутра могли да се баве и другим питањима на нивоу Републике. Многи од њих ће бити министри, посланици…“, рекао је Додик, додавши да то говори о снази једне партије као што је СНСД.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је новинарима да није никаква тајна да ова странка у Милићима влада више од 20 година, те да не види ниједан разлог да то не остане и у наредном периоду.

„Ми смо у ових 20 година урадили значајан посао у Милићима, улагали смо и развијали ово мјесто и свакоме ко хоће да види то је лако и видјети и препознати. Жеља нам је да у наредном периоду то само наставимо“, рекао је Вишковић.

Он је нагласио да су становници Милића већ опредијељени, тако да се не очекују никаква посебна изненађења.

„Ми смо ове године у значајној мјери подмладили нашу листу и настављамо да формирамо будућу генерацију људи који ће управљати локалним срединама и Републиком Српском“, нагласио је Вишковић.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Милићи Марко Савић рекао је да СНСД у овој локалној заједници има дугу традицију и да на овим изборима желе само да то и наставе.

„Желимо да наставимо континуитет те политике, да унаприједимо још неке ствари, да вратимо вјеру људима да је будућност нас и наше дјеце овдје у Милићима, а не негдје друго“, рекао је Савић.

Он је позвао грађане да дају повјерење СНСД-у који је спреман и даље да ради на свеобухватном развоју општине Милићи.

„Ми очекујемо убједљиву побједу имајући у виду све што смо до сада радили и оно што планирамо да радимо. Имамо јасан програм и очекујемо највећу подршку грађана да би остварили зацртане циљеве“, поручио је Савић. 

Архива