Додик: Људи гласају за СНСД јер је то партија развоја и напретка

19.10.2020 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да је идеја СНСД-а побједа и просперитет Републике Српске, додавши да људи зато и гласају за ову партију јер има добре пројекте, добре идеје и добру атмосфере.

„СНСД чини и чиниће све да Република Српска буде још боље мјесто за живљење и наставићемо да се бавимо капиталним проблемима и изазовима како Угљевика тако и сваке локалне заједнице.

„Оно што имамо у Угљевику је оно што слушамо већ 20 година. Рудник и термоелектрана Угљевик нису обновљив ресурс, имају свој крај, и уколико не направимо конекцији планова Републике Српске и локалне заједнице и не анимирамо људе који имају новац да отворе нова радна мјеста могли би дијелити судбину оних старих рударских мјеста. Наш циљ је да не буде тако“, поручио је Додик након састанка са руководством Општинског одбора СНСД-а Угљевик.

Он је истакао да ће СНСД учинити све да отвори нова радна мјеста и да је зато Угљевику потребан Милутин Тасовац за начленика општина и наши коалициони партнери.

„Сви из СНСД-а, заједно са својим коалиционим партнерима, разумијемо да без добре конекције оваквих мјеста као што је Угљевик са Владом Републике Српске нема ни напретка. Kада је посвађано и подијељено као што је сада овђе, онда не можете навести ниједан добар пројекат да је остао овој локалној заједници у протеклих 20 година иза такве администрације, а политика и политичари се управо по томе мјере и потребно је да када се окренеш иза себе имаш школу, вртић, путеве… Ако ниси успјешан у томе онда немаш шта да показујеш“, констатовао је Додик.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић рекао је да је данас можда историјски дан за Угљевик.

„Данас овдје видимо снажну вољу и одлучност да Угљевик први пут од настанка Републике Српске има локалну власт која ће синхорнизовано радити и сарађивати са републичким институцијама“, истакао је Вишковић.

Он је нагласио да у протекле двије године, колико је предсједник Владе Српске, ниједном га није позвао нити му се обратио дописом актуелни начелник општине Угљевик.

„Милорад Додик је 20 година био на разним функцијама, али ниједном није имао прилику да види како изгледа зграда општине Угљевик. Дошло је вријеме да уз нашу побједу и побједу нашег кандидата за начелника, заједно са коалиционим партнерима, Угљевик стане раме уз раме са осталим општинама и да се развија уз помоћ и сарадњу са институцијама Републике“, рекао је Вишковић новинарима.

Он је указао да би се новац од концесије који добија Угљевик требало трошити у нове пројекте, развој општине и у нова радна мјеста, а не за плате.

„Овдје за културу потроше милионе, имају раднике који не долазе на посао. Толики новац за културу не потроши ни Народно позориште Републике Српске“, додао је Вишковић.

Он је поручио да грађани Угљевика 15. новембра треба својим гласом да одлуче да ли желе да остану у Угљевику какав је сад или желе промјене, са новим млађим људима, који имају визију како ово мјесто да напредује у наредном периоду.

Kандидат за начленика општине Угљевик Милутин Тасовац представио је данас 28 кандидата СНСД-а који ће, како је нагласио, заједно са коалиционим партнерима доћи до побједе 15. новембра.

„У Угљевику се окупио велики број људи који су незадовољни двадесетогодишњом влашћу СДС-а. Примјер за то је осам предсједника општинских одбора странака аутохтоних становника Угљевика и локалпатриота који подржавају моју кандидатуру за начелника Угљевика и да коначно побједимо Василија Перића“, нагласио је Тасовац.

Он је истакао да иза њега стоје резултати у привреди, као и визију развоја Угљевика за наредни четверогодишњи период.

„Моја визија је у потпуној супротности од оног што је радила локална власт. Приоритет ми је отварање радних мјеста, и ако за наредне четири године не отворим 200 нових радних мјеста, а да то нису радна мјеста у РиТЕ Угљевик поднијећу оставку“, рекао је Тасовац.

Он је констатовао да Угљевику недостаје конекција са Владом Републике Српске и ужом и широм регијом, као и људима који су спремни да улажу капитал у ову локалну заједницу.

„Убијеђен сам да ће СНСД, заједно са коалиционим партнерима, побиједити и имаћемо мјесто начелника и скупштинску већину“, поручио је Тасовац и позвао становнике Угљевика да гласају за опцију која побјеђује и која ради, а не даје празна обећања.

Архива