Додик: Комленовићева одлично водила локалну заједницу

20.10.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Калиновику да је начелник ове општине Милева Комленовић са сарадницима одлично водила ову локалну заједницу и вратила повјерење грађана у општину.

„Општина Калиновик је стабилна и функционише из властитих извора. Има пројеката из помоћи Владе Републике Српске и међународних организација. Завршено је опремање задставственог сектора и у наредним данима ћемо 30.000 КМ пребацити Дому здравља како би консолидовали одређене трошкове“, рекао је Додик након састанка са руководством општине Калиновик.

Додик је рекао да ће се наставити са пружањем подршке овој локалној заједници.

Он је напоменуо да је недавно почела да ради Хидроелектрана у Улогу, да треба да се изгради и хидроцентрала од 36 мегавата, те да резултате даје и програм из области пољопривреде на овом подручју.

Комленовићева је рекла да је са Додиком разговарала о проблемима путне инфраструктуре ове локалне заједнице и финансирању Дома здравља.

„Од српског члана Предсједништва БиХ добили смо обећање за једнократну новчану помоћ као подршку функционисању Дома здравља. Било је ријечи и о подршци за санирање регионалног пута Добропоље-Калиновик у дужини од пет километара, што је било припремљено да се ове године реализује“, рекла је она.

Комленовићева је појаснила да је пројект санирања регионалног пута био спреман за расписивање тендера али да због епидемиолошке ситуaције то до сада није учињено.

Она је напоменула да је било ријечи и о раније реализованим пројектима које је подржала Влада, односно институције Републике Српске.

„Да није било њихове подршке, сигурно не бисмо реализовали оволике пројeкте. Само у прошлој години је дошло пројеката у вриједности од око милион КМ. Ријеч је о пројекту завршетка санације објекта Дома за старија лица“, навела је Комленовићева.

Она је напоменула да Дом за старија лица у Калиновику запошљава 18 људи, те навела и пројекте набавке санитетских возила од Владе Србије, набавку санитетског возла компанији „ИФТ“.

Комленовићева је указала и да на замаху добија и пројект прозводње млијека кроз Пољопривредну задругу „Гвозно“, којег субвенционише локална заједница.

Архива