Додик : Југовић и Ћосић најбоље рјешење за наставак развоја

20.10.2020 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је данас на Палама да су кандидати СНСД-а на предстојећим изборима за начелника општине Бошко Југовић и за градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић најбоље рјешење јер са републичком и влашћу на нивоу БиХ могу да рачунају на континуитет развоја локалне заједнице.

Он је нагласио да је данас дошао на Пале по још једну побједу СНСД-а, по побједу Југовића и Ћосића.

„Имам образа да то затражим од ових људи“, рекао је Додик новинарима након сусрета са кандидатима за одборнике у Скупштини општине Пале, наводећи примјере досадашњег улагања у ову локалну заједницу.

Додик је навео да је учествовао у реализацији многих пројеката на Палама од изградње факултета, променаде, цркве, преко нове школе „Србија“, спортске дворане, студентских домова, тунела Стамбулчић, па до Јахорине у коју је до сада уложено више од 100 милиона КМ, а у наредном периоду биће уложено још толико за побољшање укупне туристичке понуде.

Он је истакао да је све то за добробит људи који живе и раде на Палама.

Додик је нагалсио да се мора урадити више за сваког човјека, да се обезбиједи више радних мјеста, да то није флоскула, јер је и у периоду епидемије вируса корона Република Српска изгубила најмање радних мјеста у окружењу.

„Ово је тешко вријеме, вријеме многих изазова, које тражи јединство и стабилност да би се на прави начин извукли из кризе када дође вријеме за санацију штете“, поручио је Додик и додао да ће се оне заједнице које буду поцијепане политички и институционално бавити собом, а не пројектима и санацијом.

Додик је истакао да је дужност да се одржи стабилност и да је та стабилност у оквиру СНСД-а загарнтована.

Он је подсјетио да је на Палама у једном периоду било много убистава, а да је данас овај дио Републике знатно стабилан.

„Успјели смо да обезбиједимо стабилност и безбједност и овог дијела Републике Српске и цијеле Републике“, рекао је Додик и додао да је сигурност у томе да становници ове локалне заједнице на изборима подрже СНСД, одборничку листу странке и кандидата за начелника Пала Бошка Југовића.

Додик је истакао да је Бошко Југовић показао истрајност да се бори и да је оно како се односи према суграђанима најбоља мјера очекивања да СНСД побиједи на Палама, које су историјско мјесто и веома битно за српски народ.

Према његовим ријечима, историја ће биљежити да су Пале биле мјесто у коме је донесена одлука о формирању Републике Српске, што је веома значајно.

Додик се са кандидатима уза начелника, градоначелника и одборнике и окупљеним грађанима прошетао паљанским шеталиштем.

Архива