Цвијановић у Трнову: Огроман привредни и туристички потенцијал

16.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да ће сви започети и најављени пројекти у општини Трново да промијене привредну и туристичку слику ове општине, која има огроман потенцијал.

Цвијановић је, након састанка са начелником општине Трново Драгомиром Гаговићем, истакла да су промјене у Трнову видљиве и изразила задовољство што су интервенције Владе Српске и других републичких институција помогле у претходним годинама како би се обезбиједили бољи услови за живот становника ове локалне заједнице.

– Радује ме да постоје одређени планови и да има конкретних активности које подразумијевају отварање нових радних мјеста – рекла је Цвијановић новинарима након састанка са начелником општине Трново.

Она је напоменула да ће у туристичком смислу ова општина имати велику развојну шансу, додајући да је све потребно радити плански, као што је било и до сада, када су прво радили на инфраструктури, обнављању школе, путева, побољшању услова за живот, у чему су важни и општински подстицаји за младе, те стипендије и слично.

– У заједницама у којима имате људе који знају да раде и хоће да сарађују са републичким институцијама, успјех је неизоставан. Сигурана сам да ће све ово што је започето и што је у најави да промијени привредну, али и туристичку слику општине, јер има огромни потенцијал – истакла је Цвијановић.

Гаговић је захвалио Цвијановић на посјети, напомињући да је у претходним годинама много помогла овој локалној заједници, односно у финансирању и реализацији важних пројеката.

Истакао је да је данашњи састанак са предсједницом Републике Српске био прилика да се више говори о Јахорини и њеним потенцијалима.

– Имамо доста потенцијала, већ сада имамо око 2.000 лежајеве, а ове године се ушло у изградњу комплекса савремених објеката, који ће имати комплетан садржај, као и други туристички центри. У том дијелу, очекујемо у наредне двије године да значајна средства легну у општински буџет, што ће на неки начин утицати на то да не зависимо превише од Републике  истакао је Гаговић.

Он је додао да је у вријеме вируса короне локална заједница око 1.000.000 КМ потрошила у разне пројекте, који се односе на инфраструктуру, асфалтирање локалних путева, те радови у Кијеву.

– Говорили смо и о проблему наталитета, односно о задржавању становништва на овом подручју. Имали смо и до сада одређене мјере Владе, те издвајања средстава за социјалне категорије, без којих много тога не бисмо могли да урадимо – рекао је Гаговић.

Гаговић је уручио Цвијановић општинско признање – Повељу за помоћ коју је пружила Трнову док је била предсједница Владе Републике Српске

Архива