Цвијановић у Невесињу: Нисмо одустали од реализације пројеката

12.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у посјети је општини Невесиње.

Цвијановић се састала са начелником ове општине Миленком Авдаловићем и послаником у Народној скупштини Републике Српске Илијом Таминџијом.

Цвијановић је након састанка рекла да институције Српске нису одустале од значајних пројеката које је требало реализовати у Невесињу, а што није било могуће усљед епидемије вируса корона.

Она је истакла да ће Влада Републике Српске, али и из буџета предсједнице Српске, интервенисати да би се већ крајем године почело са реализацијом пројеката.

– Имамо свијест о томе шта су потребе Невесиња и заинтересовани смо да га развијамо и правимо све успјешнију локалну заједницу – рекла је предсједница и додала да је радује однос посвећености локалне управе према потребама становника и мјесних заједница, али и добар однос који имају са републичким институцијама.

Авдаловић је рекао да у овој локалној заједници слиједе пројекти реконструкције пута од Невесиња до Мостара, односно до међуентитетске линије, затим реконструкција зграде у којој су смјештене библиотека, Музичка школа и Спомен-соба, пројекат канализације за насеље Шеховина, Миљвац и Шајбе, те изградња саобраћајница у највећим избјегличкиом насељима Брежине и Лапчевине.

Након овог састанка, предсједница Српске је посјетила Удружење за дјецу и омладину са потешкоћама у развоју „Моја нада“.

Предсједница Српске претходно је посјетила Требиње гдје се састала са деканом Факултета за производњу и менаџмент Душаном Јокановићем и деканом Академије ликовних умјетности Веселином Брковићем.

Архива