Цвијановић: У наредним годинама бољи услови за живот грађана Петрова

03.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће у Петрову бити реализовани важни пројекти и да ће се наредних година видјети осјетна разлика када је у питању организација општине, као и бољи услови за живот грађана.


Након састанка са руководством општине, којем је присуствовао и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, Цвијановићева је нагласила да у Петрову постоји добра политичка порука која говори да са јединством долази више активности за добробит грађана.
– Задовољна сам чињеницом да смо успјели да изађемо у сусрет локалној власти и имамо пројекте које ћемо реализовати у кратком року, али и неке друге везане за заштиту од поплава које тек почињемо – рекла је Цвијановићева новинарима у Петрову.
Она је нагласила да је намјера републичких власти да се овдје обезбиједе бољи услови за живот свим грађанима, те да постојећа полиитчка снага и јединство треба да допринесу томе.
– Посебно сам задовољна јер ћемо подржати изградњу вртића у Петрову, на радост младим родитељима, што ће значити и додатно запошљавање. Овдје се отварају суштински важни пројекти које ћемо реализовати и сигурна сам да ће Петрово ићи напријед и републичке институције су му на услузи – поручила је Цвијановићева.
Начелник Општине Петрово Озрен Петковић истакао је да је на састанку било ријечи о битним темама за ову локалну заједницу и о будућим пројектима.
– Усагласили смо и договорили одређене пројекте, првенствено санацију пута Петрово-Добој, те градњу вртића, што је жеља и сан младих брачних парова са подрчја наше општине – навео је Петковић.
Он је додао да постоји и пројектоно-техничка документација за вртић, као и анализа према којој има више од 40 дјеце које би похађало вртић, тако да ће се у релаизацију овог пројекта кренути већ од понедјељка.
– Разговарали смо о помоћи у раду Дома здравља, као и о проблему ријечних токова на подручју општине. Договорили смо да са „Водама Српске“ кренемо у одређене пројекте који су нам од посебног значаја како би ријешили питање честих поплава – рекао је Петковић.

Архива