Цвијановић: „Спортек“ примјер успјешне производње и одговорности

06.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Срспке Жељка Цвијановић изјавила је да је творница обуће „Спортек“ из Котор Вароша примјер успјешне производње, не само са аспекта производа који овдје настају него и са аспкекта одговорности према локалној заједници, радницима и цијелој Српској.

– С поносом сам обишла производњу, гдје је видиљив начин добре организације и уложено доста труда. Ово није важно само за локалну заједницу, него и за цијелу Републику Српску – рекла је Цвијановић новинарима у Котор Варошу.
Цвијановић је, након обиласка производних погона „Спортека“, истакла да је импресивно што у Српској имамо овакву производњу којом можемо да снабдијемо свјетско тржиште и да нека најпознатија спортска имена управо носе спортску обућу која је произвдена у Котор Варошу.
– Задовољство је када видимо да је велики број радника овдје упослен, да се поштују наши закони и све обавезе које послодавац треба да испуни и према радницима и према држави – поручила је Цвијановић.
Према њеним ријечима, допринос укупној запослености је огроман када имате око 2.000 људи који учествују у производњи овог типа.
– Јасно је која су то издвајања и за буџет и која се обезбјеђују за раднике. Одушевљена сам оним што сам видјела овдје и ово је нешто што можемо наћи само на свјетском нивоу, и када погледате број производних хала и начин укупне организације и пословања – навела је Цвијановић.
Менаџер производње у творници обуће „Спортек“ Миљан Максимовић истакао је да ова фирма постоји од 2005. године, да тренутно има око 2.000 запослених, са укупном производњом од 15.000 пари готове обуће на дневном нивоу.
– У протеклом периоду пандемије имали смо јако много потешкоћа да сачувамо сва радна мјеста, али захваљујући напорима послодавца, комитената и институција Републике Српске успјели смо да данас имамо исту производњу као и прије пандемије – рекао је Максимовић.
Он је додао да се производи који овдје настају пласирају широм свијета, те да највећа свјетска спортска имена носе њихову обућу.
Максимовић је захвалио на помоћи коју је Влада Српске обезбиједила за сва предузећа у Републици Српској.

Архива