Цвијановић: Реализовани бројни пројекти за боље услове живота грађана

20.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је Козарска Дубица једна од општина која је у сарадњи са републичким институцијама урадила многе важне пројекте чији је циљ отварање нових радних мјеста, градња инфраструктуре и стварање бољих услова за живот.

Цвијановић, која данас борави у посјети Козарској Дубици, нагласила је да су у овој локалној заједници уложена велика средства из буџета Републике Српске, те донације Владе Србије.

– Морам рећи да смо доста тога урадили када је у питању локална инфраструктура, било да је ријеч о путевима, комуналним пројектима, објектима из области школства и здравства, правосуђа – рекла је Цвијановић новинарима.

Она је изразила задовољство чињеницом да су та средства утрошена у корист грађана Козарске Дубице, да им се побољшавају услови за живот и квалитет услуга које се пружају грађанима.

– Овдје сам да дам подршку локалним властима да кроз сарадњу са републичким институцијама наставе да развијају свој крај, да улажу у све оно што је неопходно за бољи живот грађана и да воде рачуна о потребама не само локалне заједнице него и цијеле Републике Српске – истакла је Цвијановић.

Цвијановић је рекла да ће у Козарској Дубици бити реализовани и стратешки важни пројекти, те пројекти развоја привреде и отварања нових радних мјеста.

Начелник Козарске Дубице Раденко Рељић истакао је да је у посљедње двије године у овој општини урађено много пројеката, као што су реконструкција зграде општине, у коју је уложено 500.000 КМ, затим зграде Основног суда, поште и други.

– Ми смо тренутно на локацији Дома здравља у Козарској Дубици који је у потпуности обновљен, у који је уложено неколико милиона КМ, углавном средстава Владе Републике Српске, а који сада представља једну од најбољих установа овог типа у региону – рекао је Рељић.

Он је додао да се у Дому здравља тренутно спроводи пројекат за који је средства обезбиједила Влада Србије.

Директор Дома здравља Владо Карагић рекао је да је ова здравствена установа велико градишите.

– Имамо 150.000 евра донације Владе Србије, од чега је планирана реконструкција Гинекологије, Хигијемнско-епидемиолошке службе, замјена столарије на физијатрији, нова котловница, ограда и друго – рекао је Карагић.

Архива