Цвијановић: Подршка републичких институција локалним пројектима

29.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и директор бањалучког „Водовода“ Зоран Поповић данас су свечано пустили у рад нови водовод за насеље Радосавска, а дужина цјевовода већа је од девет километара.

Цвијановић је, након пуштања у рад, рекла новинарима да ће овакви и слични пројекти у локалним заједницама увијек имати подршку републичких институција.

Она је изразила захвалност градоначелнику Бањалуке и његовом тиму, који већ неколико година предано раде на реализацији нових пројеката, укључујући и овај који се односи на стабилно водоснабдијевање и којим се стварају бољи услови за живот грађана на овом подручју.

Цвијановић је изразила задовољство што је као предсједница Владе Републике Српске у бившем мандату била на услузи свим напорима локалних власти.

Предсједница Српске је задовољна и чињеницом да је градоначелник Бањалуке, у складу са својим ранијим обећањима, успио да оконча овај пројекат упркос свим изазовима које је донио вирус корона.

– Наставићемо да радимо на рјешавању и других инфраструктурних и комуналних пројеката – поручила је Цвијановић.

Радојичић је нагласио да је данас у бањалучко насеље Радосавска стигла вода са „Црног врела“, са више од девет километара водовода од Ђурића главице.

Он је навео да ће се на овом подручју и даље радити на изградњи секундарне водоводне мреже, дужине веће од шест километара.

– Ово је велика инвестиција јер ће око 150 домаћинстава, када се заврше и секундарна и примарна водоводна мрежа, добити воду, а укупна вриједност овог пројекта је већа од 1,3 милиона КМ – рекао је Радојичић.

Радојичић је додао да се на овом подручју наставља пројекат „Вода два“ и „Вода три“.

– Предстоји нам још један прикључак на засеок Благојевићи и други дио насеља Славићка. Кроз пројекат „Вода један“, „Вода два“ и „Вода три“ читава ова регија биће уредно снабдијевена водом – истакао је Радојичић.

Архива