Цвијановић: Пале су срце живота Републике Српске

07.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да су Пале срце живота Републике Српске.

– Велико ми је задовољство што данас на Палама могу да видим резултате рада начелника Општине /Бошка Југовића/ и његове администрације. Оно што је важно јесте да је општински буџет стабилан и да општина стабилно функционише, те да имамо стабилност и у оквиру локалног парламента – изјавила је Цвијановић.

Она је истакла да је све то заједно, уз подршку Владе Републике Српске и других републичких институција, допринијело да становници Пала данас живе у једном сасвим другачијем амбијенту и сви који овдје долазе са стране могу да виде те промјене набоље.

– Ми смо задовољни развојем Пала јер је овдје срце живота Републике Српске и веома је важно да становници ове локалне заједнице добију све оно што им је потребно. Видјели смо данас да се овдје интензивно гради нови објекат вртића, и ту ћемо заједно кроз средства локалне заједнице, Владе Републике Српске и средстава предсједника Републике интервенисати и завршити тај објекат на радост наших родитеља и малишана на Палама – поручила је Цвијановић.

Према њеним ријечима, на Палама ће бити настављене активности на реконструкцији и обнови инфраструктурних објеката, укључујући и Дом здравља, као и остале капацитете које је неопходно реновирати.

Она је поновила да је од изузетне важности сарадња локалне заједнице са Владом Републике Српске.

– Ја сам поносна на ту везу коју имамо овдје са локалним властима и управо захваљујући вези и сарадњи Републике и локалне заједнице успјели смо толико тога да урадимо – рекла је предсједница Републике Српске.

Цвијановић је изразила задовољство чињеницом да на Палама постоје развојни планови за наредни период, истичући да је то посебно радује.

– Радује ме чињеница да је и општина Пале, као и остале локалне заједнице и у вријеме епидемије вируса корона добила помоћ и подршку Владе Републике Српске. Захваљујући томе обезбијеђено је нормално и стабилно функционисање општинског буџета – навела је она.

Предсједница Републике је констатовала да визија развоја Пала постоји и потврдила да ће наставити да подржава ту визију, као и све добре пројекте планиране за наредни период, а који се односе на локалну комуналну и саобраћајну инфраструктуру, као и улагање у васпитно-образовне и културне институције.

– Подршка Владе и мене лично неће изостати, биће и даље присутна на Палама – поручила је Цвијановић.

Предсједница Републике разговарала је данас са руководством ове локалне заједнице на челу са начелником општине Бошком Југовићем о реализацији развојних пројеката и изградњи локалне инфраструктуре.

Након састанка, Цвијановић је обишла радове на изградњи нове зграде вртића и санације зграде Дома здравља Пале.

Приликом обиласка радова на изградњи нове зграде вртића, предсједница Републике дружила се са малишанима обданишта „Бубамара“ који су јој том приликом поклонили букет цвијећа.

Начелник општине Пале рекао је да је порука данашњег сусрета са предсједницом Републике Српске да Српска, Влада Српске и све њене институције чврсто стоје иза локалних заједница и да се у наредном периоду очекује пуна подршка у реализацији планираних пројеката на подручју ове локалне заједнице.

Југовић је рекао да је током посјете предсједнице Српске Палама разговарано о реализацији инвестиционих пројеката које општина спроводи, као и о утицају епидемије вируса корона на пуњење буџета општине и реализацију свих сегмената пословања општине, почевши од субвенција, подстицаја, стипендија, пронаталитетне политике.

– У сваком случају можемо бити задовољни – навео је Југовић.

Он је рекао да у наредном периоду на подручју општине Пале треба да буду реализовани пројекти који су већ потписани, додајући да је једина мана тренутно недостатак инвеститора и њихова велика заузетост на простору Сарајевско-романијске регије.

Југовић је истакао да се може очекивати да сви пројекти буду реализовани на вријеме.

Он је рекао да је Цвијановић посјетила и вртић „Бубамара“, гдје се гради додатни објекат који треба да прими око 120 дјеце.

Југовић је нагласио да је и то доказ да општина Пале иде напријед, као и да је ове године уписано више 20 основаца.

– Све то показује да се општина Пале развија и расте и као начелник сам поносан на то. Дјеца су наша радост, наша будућност и нада Републике Српске – рекао је Југовић, који је захвалио предсједници Републике Српске за посјету.

Архива