Цвијановић: Општина Челинац наступа са пројектима који су корисни за грађане

05.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да општина Челинац функционише добро и да извршава све своје обавазе, те да локална власт годинама наступа према републичким институцијама са пројектима који су од велике користи за грађане.

Након састанка са руководством општине, Цвијановићева је истакла да Челинац добро сарађује са републичким институцијама и захвалила Влади Српске која је финансијским интервенцијама омогућила да локалне заједнице сведу на минимум штете од пандемије.

– Суштина је да се овдје ради на начин да у свакој мјесној заједници урадимо нешто важно и добро за наше грађане и тако ћемо радити и даље. Вјерујем да ћемо задржати стабилност општине, а републичке институције су ту да помогну сваки пут кад је то потребно – рекла је Цвијановић новинарима у Челинцу.

Према њеним ријечима, грађани треба да разумију да када су озбиљни људи и институције на локалном нивоу, онда могу озбиљно да се реализују пројекти.

– Овдје смо урадили неколико капиталних ствари. Осим градње и обнављања школа, ријешили смо питање заштите од поплава, изградили нови мост. То су питања која су мучила грађане, али смо кроз заједнички рад републичких власти и уз подршку Србије за одређене пројекте, успјели да ријешимо неке заиста капиталне ствари – поручила је Цвијановић.

Цвијановић је нагласила да је намјера републичких институција да и убудуће помажу локалним заједницама, те да Челинац може да рачуна на подршку Владе за сва капитална питања.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић истакао је да је на састанку било ријечи о свим важним питањима које се тичу општине Челинац и захвалио за сву помоћ коју општина добија и од кабинета предсједника Српске и од Владе.

– Општина Челинац је кроз свој претходни рад наслоњена на све институције Владе Српске и то се види на сваком кораку. Данас смо разговарали о питањима које се тичу путне и водоводне инфраструктуре, као и капиталним пројектима, који су планирани у наредном периоду – рекао је Зељковић.

Он је додао да је разговарано и о планираној изградњи амбуланте у мјесној заједници Јошавка, те градњи централног спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске из Челинца.

– Било је ријечи и о капиталним пројектима какав је изградња обилазнице око Челинца, те брзог пута према Бањалуци и централног трга – истакао је Зељковић.

Кад је ријеч о пандемији вируса корона, Зељковић је навео да су на подручју општине Челинац заражене 202 особе, а да је четворо проминуло.

Архива