Цвијановић: Опредјељење за јачање безбједносних капацитета Српске

06.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас у Бањалуци да су институције Српске опредијељене да јачају безбједносне капацитете Републике, на коју сви треба да буду поносни.

– Циљ мора бити очување Републике, да буде јака, стабилна, неупитна и једино мјесто за живот свих нас – поручила је Цвијановић у обраћању кадетима, које је Министарство унутрашњих послова Српске промовисало у Центру за обуку у Залужанима.

Она је нагласила да грађани Српске имају повјерење у полицију знајући да она штити уставни поредак Републике, безбједност и грађане, због чега институције морају да воде рачуна о примањима и условима у којима ради полиција.

Предсједница Српске је напоменула да су институције Српске годинама уназад радиле на стварању бољих претпоставки за рад полиције, што се види кроз опремљене полицијске станице, Центар за обуку, трансформацију у образовању, набавку потребне опреме за рад полицајаца.

– Ишли смо у корак са потребама наше полиције. Вољела бих да кажем да су пред вама лаки задаци, али смо свјесни да је Република Српска приоритет свих и да је њена безбједност најбоља претпоставка за сваки други развој. Знам да грађани цијене све што чините за њих. Од постанка Српске увијек је било великих изазова, нових криза, али молим вас да разумијете да и у тешким политичким процесима наши грађани рачунају управо на вас – истакла је Цвијановић.

Након обраћања Цвијановић, кадети су положили заклетву.

Свечаности промоције 325 кадета присуствовали си и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијер Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић

Архива