Цвијановић: Источно Сарајево стратешки простор за развој Српске

08.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је подручје Источног Сарајева стратешки простор за развој Републике Српске.

-Ми желимо да ово подручје попунимо свим могућим садржајима, како би наши грађани овдје имали све што им је потребно“, рекла је Цвијановић у Источном Сарајеву након састанка са руководством Болнице „Србија“, које је предводио директор ове здравствене установе Небојша Шешлија.

Она је подсјетила да је у овом граду много пројеката реализовано, а посебно је истакла изградњу нове болнице, те је изразила задовољство што ће ускоро бити завршена и опремљена нова зграда Завода за трансфузиологију, као и остали садржаји у оквиру болничких капацитета.

-Мени је задовољство што сам данас овдје са овим вриједним људима, који су у овом периоду короне поднијели највећи терет, а то су наши радници у здравству и без њих би многе ствари изгледале другачије. Захвалност за сву ту упорност и предан рад – навела је Цвијановићева.

Она је додала да је Влада Српске већ одавно препознала потребу да је ово подручје стратешки простор.

-Због тога много је инфраструктурних пројеката и других садржаја везаних и за омладину и за пензионере и за дјецу – поручила је Цвијановићева и додала да вјерује у будућност Источног Сарајева.

Архива