Цвијановић: Интерес Републике – јако Источно Сарајево и јака Српска

08.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је након разговора са руководством општине Источно Ново Сарајево и обиласка објеката новог позоришта, спортске дворане и Трга Србије, чија је изградња при крају, да је интерес Републике Српске јако Источно Сарајево и јака Српска.

– Могу да видим успјешну реализацију свих капиталних пројеката које смо заједно осмишљавали, локална заједница и Влада Републике Српске, и ово све што се гради, надограђује и израђује ствари су које су уткане у политичку платформу која је почела са реализацијом још давне 1998. године, са тадашњом Владом Милорада Додика, уз опредјељење да је ово стратешки простор Републике Српске и да овај простор морамо попунити свим садржајима – истакла је Цвијановић.

Она је навела да се овај простор гради за добробит људи који живе на овом простору, не само као награда за истрајност и све оно што су прошли, него и због тога што су важни за Републику Српску.

– Због тога што су и људи и овај простор важни за Републику Српску истрајавамо на томе да се на овај начин изгради овај простор – рекла је Цвијановић и захвалила начелнику општине Источно Ново Сарајево Људиши Ћосићу и његовом тиму што су били на услузи Влади Српске.

Она је додала да Влада не може сама осмишљавати планове за локалне заједнице уколико нема активности које долазе са локала.

– Ми смо то овдје увијек имали и стога захвалност начелнику који је показивао упорност да треба да се реализују одређени пројекти и наравно да смо излазили у сусрет томе и Зоран Тегелтија док је био министар финансија и ја као предсједница Владе и предсједник Додик док је био и предсједник Републике и предсједник Владе – нагласила је Цвијановић.

Она је додала да настављају и даље да раде као један тим и да се при томе не прави разлика ко је на којој функцији, да ли је ријеч о локалном, републичком или пак нивоу БиХ.

Цвијановић је истакла да се ради заједно и тимски, те да се жели постићи тимски, заједнички резултат.

– Нама је у интересу развијена и јака Република Српска, а у оквиру такве развијене и јаке Републике Српске свака наша локална заједница мора да буде развијена – рекла је Цвијановић.

Она је додала да је задовољна што постоје одговорни људи у овој локалној заједници који су знали да делегирају одређене пројекте, знали да их бране и да укажу на потребе својих грађана, показујући одговорност према тим људима, којима су се одужили на тај начин.

– Вјерујем да ћемо и у наредном периоду наставити да радимо заједно као одговорна локална власт и одговорна републичка власт све у интересу развоја – истакла је Цвијановић.

Цвијановић је након обиласка позоришта, Трга Републике Србије и спортске дворане истакла да је ријеч о капиталним пројектима.

– Позориште ће сигурно изгледати толико добро да и ми сами нећемо вјеровати да је то тако, дворана која је сигурно у врху по квалитету, по изгледу и садржајима који ће овдје бити у Републици Српској, али вјерујем и шире и наравно трг који је отворио овај град, нова болница коју смо изградили и сви остали капацитети који се овдје граде, реконструкције школа, вртића… Наравно да ћемо поново градити заједно још један вртић јер је то потребно нашим родитељима овдје – најавила је Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је изразила задовољство што је у оквиру Недјеље дјетета могла да интервенише из свог буџета и да као резултат те интервенције биће изграђен и опремљен вртић у Петрову, те да ће додати неопходна средства за вртић на Палама, као и да је тим средствима обезбијеђен инкубатор за Болницу „Србија“ у Источном Сарајеву.

– Задовољство је радити са Љубишом Ћосићем, задовољство ће бити наставити радити и радити са свим нашим људима који су окупљњени овдје око идеје јаког Источног Сарајева, јаке Републике Српске – поручила је Цвијановић.

Архива