Цвијановић, Додик и Радојичић са шампионима из Србије

27.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић су на новоизграђеном спортско-рекреативном комплексу у бањалучком насељу Симе Матавуља разговарали са репрезентативцима Србије у баскету „три на три“, који су свјетски шампиони, те су им пожељели успјех на наредним такмичењима.

Предсједница Српске Жељка Цвијановић изразила је задовољство што је јуче примила шампионе у баскету из Србије, додајући да ће их Српска увијек подржавати.

– Задовољство је што су ових дана у Бањалуци, што су обишли и Факултет за спорт, разговарали са градоначелником, а данас је овдје и утакмица. Ово је у суштини промоција спорта, добре сарадње и заједништва Српске и Србије – рекла је Цвијановић.

Он је изразила задовољство и због тога што кошаркашки репрезентативци Србије желе да подијеле свој успјех са људима у Српској.

Додик је од репрезентативаца добио дрес Србије, а на баскет терену је и сам показао своје кошаркашко умијеће, с обзиром на то да се дуго бавио тим спортом.

– Навијамо за вас – рекао је Додик.

Он је рекао новинарима да воли спорт, посебно кошарку.

– Увијек ми је драго када дођу врхунски играчи. Ова екипа Србије је првак свијета. Зна се да је ова врста баскета олимпијски спорт, а ови посвећени момци се припремају за олимпијаду. У оквиру припрема дошли су у Бањалуку да промовишу баскет. То је нешто што би требало увести као редовно такмичење у различитим лигама – навео је Додик.

Он је изразио задовољство што су на терену били и млади кошаркаши и кошаркашице Борца и Младог Крајишника.

– Покушавамо да се Борац оспособи и буде добра екипа. У фудбалу смо га стабилизовали и он је сада референтан клуб на овим просторима. Када је ријеч о кошаркашима Борца плаћено је мјесто за учешће у АБА лиги два и наредне године биће то још боља екипа. Млади Крајишник као клуб са богатом историјом заслужује да буде консолидован и желимо спорту у Бањалуци вратити сјај. Зато се окупљамо око свих спортских клубова – истакао је Додик.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је гостовање репрезентативаца Србије сјајна прилика за промоцију бањалучке кошарке, која у протеклим годинама има популарност и биљежи напредак, о чему свједоче успјеси кошаркаша и кошаркашица.

Он је истакао да ће град финансијски и на друге начине помоћи кошарку у Бањалуци, поготово када је ријеч о међународним такмичењима.

Репрезентативци Србије у баскету су рекли да су лијепо прихваћени у Бањалуци, те да се осјећају као код куће.

Нови спортско-рекреативни комплекс у насељу Симе Матавуља има бројне садржаје, терене за баскет, фудбал, одбојку и боћање, стазу за трчање, пјешачке стазе, садржаје за кућне љубимце, а ту је и теретана на отвореном.

Намјера градских власти јесте да у сваком градском насељу буде изграђено што више простора за рекреативне активности.

Репрезентација Србије у баскету „три на три“ је четвороструки свјетски и двоструки европски шампион.

Као једна од три најбоље екипе на ФИБА ранг-листи директно се квалификовала на Олимпијске игре у Токију, које би требало да буду одржане наредне године.

Архива