Цвијановић: Дервента примјер успјешне локалне заједнице

27.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је општину Дервента.

Предсједница је обишла новоизграђени Парк 9. јануар и сусрела се са начелником локалне заједнице Милорадом Симићем, који јој је уручио Грб општине.

Влада Српске финансирала је изградњу Парка 9. јануар у Дервенти са 350.000 КМ, а из буџета општине обезбијеђено је 130.000 КМ.

Цвијановић је рекла да је Дервента примјер успјешне локалне заједнице на коју могу да се угледају многи градови и општине у Српској.

Додала је да су задужења ове општине веома мала, пословни амбијент одличан и да ће Влада наставити да улаже у општину.

– Дервента је синоним за домаћинско управљање општином и примјер добре сарадње републичке и локалне власти – поручила је предсједница Српске.

Цвијановић је посјетила и предузеће Металац МБМ, које је овогодишњи добитник признања општине – Великогоспојинска повеља за златним грбом, која се додјељује поводом 28. августа – Дана општине Дервента.

Од мале занатске радње, која је основана 1997. године и запошљавала само два радника, привредно друштво Металац МБМ данас је израсло у великог извозника и поузданог партнера.

Повећањем послова и броја радника, фирма је почела изградњу савремене пословне хале у Лугу.

Успјех преузећа није остао незапажен и 2015. године изабрано је за најбоље мало привредно друштво у избору Привредне коморе Републике Српске.

Архива