Ћосић: СНСД ће побиједити у Источном Сарајеву

16.10.2020 Актуелно

Kандидат СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је данас чврсто увјерење да ће сви кандидати СНСД-а за начелнике општина у саставу града Источног Сарајева, укључујући и избор градоначелника, остварити убједљиву побједу на наредним локалним изборима.

„Реализовали смо велики број капиталних пројеката, базираних на потребама и захтјевила грађана, као и пословне заједнице. Довољно је погледати зграду Административног центра Републике Српске, Болницу „Србија“, Олимпијски центар „Јахорина“ инвестиције у високо, средње, основно и предшколско образовање, као и спортске сале и терене, паркове, шеталишта…“, рекао је Ћосић новинарима на званичном отварању предизборне кампање СНСД-а на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву.

Он сматра да су општинске управе на Палама, у Источном Новом Сарајеву и Трнову под руководством СНСД-а у протеклом изборном периоду учиниле много више за грађане од оних на Сокоцу, Источном Старом Граду и Источној Илиџи, које воде СДС-ови начелници.

Он је истакао да се у овом изборном процесу први пут градоначелник Источног Сарајева бира непосредно, захваљујући подршци Kлуба посланика СНСД-а и владајуће коалиције у Народној скупштини Републике Српске за доношење Закона о граду Источно Сарајево, који дефинише то питање.

Према његовим ријечима, веома је битно да су се данас у Источном Сарајеву окупили сви кандидати СНСД-а – за градоначелника Источног Сарајева, начелнике свих шест градских општина, као и за одборнике.

„То говори колико СНСД придаје значаја окупљању, и то не само политичких партија, већ и народа, грађана с циљем задовољења свих њихових интереса и потреба, као и развоја наших локалних заједница“, рекао је Ћосић.

Он каже да то окупљање шаље недвосмислену, јединствену и снажну подршку за даљи развој Републике Српске у сваком сегменту друштва.

Према његовим ријечима, то значи и даљи развој инфраструктуре, привреде, културе, образовања, спорта, невладиног сектора, као и подршку свему ономе што је СНСД, водећи Владу Републике Српске са коалиционим партнерима, радио годинама уназад.

Ћосић је поновио да огромне заслуге за интензиван развој ових општина имају челници СНСД-а Милорад Додик, Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Зоран Тегелтија и Сташа Kошарац, који обављају важне републичке и функције на нивоу БиХ.

Он је изразио очекивање да ће након 15. новембра побједници локалних избора у свих шест општина Источног Сарајева бити начелници из СНСД-а, што укључује и стабилну већину у локалним парламентима.

„СНСД је показао како треба водити Владу, како треба чувати и сачувати Републику Српску, како је треба промовисати у међународном окружењу, и свима ставити до знања да овђе живе добри, вриједни и честити људи и домаћини, окупљени око заједничке идеје – шест снажних општина у граду Источно Сарајево, и још љепши и јачи град“, поручио је Ћосић.

Предсједник СНСД Милорад Додик и чланови најужег руководства ове странке званично су данас у Источном Сарајеву отворили предизборну кампању за локалне изборе на којој су промовисани кандидати за градоначелника Источног Сарајева, начелнике градских општина Источног Сарајева, као и кандидати за одборнике.

Архива