Предсједница Српске у Салцбургу са Штефаном Шнолом

29.09.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, током посјете Салцбургу у оквиру које је учествовала у раду 16. Eвропског самита, разговарала је са чланом Владе аустријске покрајине Салцбург задуженим за области саобраћаја, инфраструктуре и спорта Штефаном Шнолом.

Саговорници су размијенили мишљење о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској, БиХ и региону, са посебним освртом на друштвене и економске посљедице пандемије вируса корона.

Предсједница Цвијановић је истакла да је задовољна начином на који су се институције Републике Српске суочиле са изазовима пандемије, те нагласила да су, поред заштите здравља грађана, приоритети опоравак привредних активности, очување радних мјеста и динамике друштвеног живота.

Такође, на састанку је разговарано о јачању институционалних и привредних веза између Републике Српске и покрајине Салцбург, а разматране су и могућности сарадње и преноса знања у области инфраструктуре, саобраћаја и нових технологија.

Штефан Шнол овом приликом је истакао да постоји добра основа за оснаживање веза између покрајине Салцбург и Републике Српске, а саговорници су оцијенили да бројна српска заједница која живи у покрајини Салцбург, али и широм Аустрије, представља важну подршку у јачању добрих односа на пословном и институционалном плану.

Састанку су присуствовали министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић.

Архива