Предсједница Српске свечано отворила спортске терене у Залужанима

09.09.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач отворили су данас терен за фудбал у Центру за обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске у бањалучком насељу Залужани.

Свечано је отворено и игралиште за рукомет, мали фудбал и кошарку за подручну Основну школу „Јован Дучић“ у Куљанима. Цвијановићева и Лукач уручили су и лопте фудбалерима Фудбалског клуба „Полицајац“, од којих су на поклон добили дресове. И млади фудбалери ФК „Младост“ из Залужана су присуствовали отварању спортских терена који су такође на поклон добили лопте.

Свачаностима у Залужанима присуствовали су и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, као и директор Основне школе „Јован Дучић“ Ранкица Пушић.

Цвијановић је истакла да је подржала пројекат изградње Центра за обуку МУП-а и да је од изузетног значаја што је отворено школско игралиште, јер се тиме показује јединство МУП-а и локалне заједнице.

– Урадили смо све да ова школа има боље услове за рад. Када је ријеч о Центру за обуку, подсјетићу да је много пута оспоравана његова изградња, а писало се о Русима, Американцима и много чему. Овај центар је значајан са Српску, јер се овдје обучавају кадрови МУП-а који су потребни да штите уставни поредак – рекла је Цвијановић.

Она каже да је поносна на рад МУП-а и све што је урађено како би припадници овог министарства имали боље услове за рад, што ће бити настављено и у наредном периоду.

– Поносни смо када реализујемо значајне пројекте. Пројекте реализујемо у свим локалним заједницама у Српској и тако ће бити и убудуће – додала је Цвијановић.

Лукач је нагласио да је, уз изградњу игралишта, започела изградња трим стазе у дужини од пет километара.

– Све што радимо јесте с циљем унапређења услова за обуку и образовање припадника МУП-а. Имамо још објеката које реконструишемо и градимо, а биће отворени у наредном периоду. У једном од објеката биће кабинети и учионце за Полицијску академију – рекао је Лукач и нагласио да се све ради уз помоћ Владе и предсједнице Републике.

Он каже да се у Центру за обуку на једном мјесту спроводи физичка, тактичка и ватрена обука. Пушић је захвалила на помоћи у изградњи игралишта основне школе и навела да ће бити од изузетног значаја за наставу физичког васпитања.

Архива