Подржати српског члана Предсједништва БиХ

06.09.2020 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је све странке из Српске да на сутрашњој посебној сједници парламента подрже српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика који је покренуо заштиту виталног интереса и да се на тај начин онемогући оно што је замислила Централна изборна комисија БиХ.

– Позивам да будемо јединствени о том питању, али сам сигуран да ће бити двотрећинска већина која ће то одбацити и тако онемогућити провођење тог меморандума како је планиран – рекао је Вишковић за Алтернативну телевизију.

Он је подсјетио да су у ЦИК-у људи који су директно стигли са функција у одређеним политичким партијама, а сада су се дрзнули да траже да неко врши надзор, што је директо мијешање у изборни процес, те да због тога подржава Додика јер је покренуо заштиту виталног интереса Српске.

Народна скупштина размотриће сутра на посебној сједници Приједлог одлуке о потврђивању изјаве српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика по којој је Одлука о одобравању закључивања Меморандума о разумијевању између ЦИК-а БиХ и Међународне фондације за изборне системе /ИФЕС/, веома штетна по виталне интересе Српске.

Архива