Петровић: Побједа браће у Црној Гори је и наша побједа

02.09.2020 Актуелно

Предсједник Градског одбора СНСД-а у Требињу Лука Петровић рекао је да је Херцеговина посебно поносна због побједе православне браће у Црној Гори…

Предсједник Градског одбора СНСД-а у Требињу Лука Петровић рекао је да је Херцеговина посебно поносна због побједе православне браће у Црној Гори, које је од првог дана подржавала у часној и достојанственој борби за одбрану српских светиња, те навео да је лицемјерно понашање појединих политичара који су мјесецима ћутке посматрали борбу народа у Црној Гори, а данас се диче побједама које нису њихове.

Петровић је рекао Срни да поједини политичари присвајају заслуге првенствено Српске православне цркве и дојучерашњег опозиционог блока у сусједној Црној Гори.

Њихово самољубље иде до тих граница да шаљући слике из Црне Горе показују да не славе побједу народа, већ глорификују сами себе

Петровић

Он је истакао да је народ Требиња и цијеле Херцеговине, предвођен Његовим преосвештенством владиком захумско-херцеговачким и приморским Димитријем већ у децембру послао јасну поруку безрезервне подршке сународницима у Црној Гори.

Петровић је нагласио да је у таквим моментима било веома важно имати недвосмислен став и да се искрена и безинтересна подршка увијек препозна.

– То нису били страначки скупови, већ народна окупљања, литије и молебани који су показали да је овај народ недјељив са народом у Црној Гори и да је ово побједа свих нас – рекао је Петровић и нагласио да ниједан Херцеговац није укаљао свој образ дајући глас црногорском режиму.

Он је навео да је заједно са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем и суграђанима први пружио јавну подршку у најделикатнијим тренуцима за народ у Црној Гори, чиме је већ крајем децембра послао јасну поруку да не подржава власт у Црној Гори.

– Прве поруке подршке упућене су већ 29. децембра са Трга слободе, након чега је организована Световасилијевска литија у којој је на хиљаде вјерника корачало од Мркоњића до Требиња, а 23. августа је одржана ауто-литија од Требиња до Клобука – подсјетио је Петровић, који је и извршни директор Савеза општина и града источне Херцеговине.

Архива