Палмер обавијештен о иницијативи за премјештање амбасаде

08.09.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Мостару да је замјеник помоћника државног секретара САД Метју Палмер већ обавијештен о иницијативи за премјештање Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим.

Додик је потврдио да је упутио иницијативу, наводећи да предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић то питање мора да уврсти на дневни ред сједнице Предсједништва.

– Без обзира што Џаферовић прича да то питање неће ставити на дневни ред, он мора по Пословнику заказати сједницу Предсједништва БиХ. Вјерујем да ће то урадити. Видим да и они имају неке иницијативе, ја нисам против њихових иницијатива… Треба разговарати на сједници и о томе треба да се одлучује – истакао је он.

Говорећи о сутрашњем састанку чланова Предсједништва БиХ са Палмером, Додик је рекао да Палмер жели да се информише о ситуациј у БиХ, те да, како је рекао, славодобитно обиљежи договор у вези Мостара.

– Колико знам, он ће дан послије доћи у Мостар да прича о изборима. Рећи ћу му да ми сматрамо како требамо добити услове за фер и поштене изборе у Мостару и да раније опструкције буду отклоњене – навео је он.

Додик је нагласио да од избора у Мостару зависи како ће се развијати ситуација у овом граду.

Архива