Ковачевић: Изјаве Жељка Комшића немају тежину

03.09.2020 Актуелно

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић истакао је да изјаве члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића „немају апсолутно никакву тежину, јер је у питању човјек који не припада ничему и не представља никога“.

Коментаришући Комшићеву изјаву у вези са изборима у Црној Гори, Ковачевић је поручио да Бањалука и Подгорица, односно Република Српска и Црна Гора, одувијек имају много тога заједничког.

– Али, од недјеље имају и то да су њихови грађани отворено поручили да немају ништа заједничко са Комшићем и са онима које он подржава – рекао је Ковачевић Срни. Ковачевић је нагласио да је „крајње срамно то што Комшић одваја црногорски народ, од, како он то каже, нове власти, односно од побједника избора“.

– Коалиције које су побиједиле на изборима у Црој Гори су директан израз воље црногорског народа и са њима ће, без обзира на пусте жеље Жељка Комшића, Република Српска, али и БиХ, и те како сарађивати и коначно изградити пријатељске и братске односе какви нам и приличе – поручио је Ковачевић.

Комшић је изјавио да је послије избора у Црној Гори „пробуђен великосрпски пројекат, који настоји да повеже Београд, Бањалуку и Подгорицу“, те проручио „да је Подгорица црногорска, а Бањалука босанска“ и да ће „тако и остати“.

Архива