Ковачевић: Изетбеговић, Џаферовић и СДА исфрустрирани чињеницом да нису једини који се питају у БиХ

16.09.2020 Актуелно

Бакир Изетбеговић, Шефик Џаферовић, СДА и сви остали представници политичког Сарајева данас на један најогољенији и најочигледнији начин испољавају све своје фрустрације и комплексе чињеницом да они нису једини који се питају у БиХ, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

– Морам јасно да им поручим да Милорад Додик и Република Српска никада неће питати ни СДА ни било кога у Сарајеву на који начин да се понашају и на који начин да воде политику.

Очигледно је да су фрустрирани чињеницом, када су већ успјели да елиминишу легитимног представника Хрвата из Предсједништва БиХ, и не могу да се помире са тим да тај посао не могу ни сада нити ће икада моћи да ураде када је ријеч о Републици Српској и српском народу – истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да Милорад Додик данас има званичне разговоре у Загребу са предсједником Хрватске Зораном Милановићем и премијером Андрејем Пленковићем и он то ради потпуно у складу са Дејтонским споразумом и Уставом БиХ.

– Чињеница је, такође, да су људи из СДА све вријеме од потписивања Дејтонског споразума радили све да у потпуности мајоризују и хрватски и српски конститутивни народ у БиХ и да од БиХ направе државу само по мјери једног народа, односно бошњачког – рекао је Ковачевић.

Он је поручио да је то нешто што сигурно никада неће успјети, јер ће у БиХ живјети равноправно три конститутивна народа са својим представницима или БиХ неће ни бити.

Архива