Кабинет предсједнице донирао новац за изградњу Дневног центра

03.09.2020 Актуелно

Кабинет предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић донирао је 10.000 КМ за завршетак изградње Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици и 5.000 КМ за штампање књиге „Хумано срце Српске“ аутора Славка Басаре, саопштио је Одбор за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке.

Предсједник Одбора Милорад Арлов захвалио је предсједници Српске за подршку за завшетак изградње Дневног центра који је намијењен дјеци и младима са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији, као и што је помогла да што прије буде одштампана књига која говори о вишегодишњој хуманости Одбора и Републике Српске према Србима на Косову и Метохији.

– Од сваког проданог примјерка књиге 50 одсто средстава ће бити усмјерено за овај центар и за помоћ дјеци и младима са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији. Ова књига, настала из велике хуманости, и сама ће служити хуманости – истакао је Арлов.

Он је навео да ће књига садржавати око 300 страница текста и око 1.000 фотографија, те да су рецензенти бањалучки писци Томо Марић и Ранко Прерадовић, а издавач „Просвјета“ Брчко и неколико саиздавача.

Арлов је изразио очекивање да Дневни центар буде завршен до краја године, те позива све који су у могућности да помогну у прикупљању још око 70.000 евра колико је потребно да изградња буде завршена.

– Вјерујемо да ће остале институције, градови, општине, јавна и приватна предузећа и хумани људи Републике Српске уважити нашу молбу и помоћи према својим могућностима – рекао је Арлов.

Архива