Додик: Вијековима да славимо Дан српског јединства

15.09.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је данас поводом Дана српског јединства да ће српски народ вијековима прослављати овај празник.

– Намјера је да ово чинимо годинама, деценијама и вијековима. Овај дан да славимо и да памтимо. То је дан када је страдалничка војска на Солунском фронту прошла голготу, и ослободила све ове народе на Балкану, између осталога и Бањалуку – рекао је Додик.

Нагласио је да ништа природније нема него за један народ да има своје право на државу.

– То данас значи територију, народ и ефективну власт. Српски народ данас има двије државе, и то нам никада нико не може одузети. Ми нисмо никакви „босански Срби“, већ само Срби. Немојте нас понижавати и само такви можемо учествовати у било кавом дијалогу и никако другачије – истакао је Додик.

Он сматра да, ако дијалог Срба, Бошњака и Хрвата у БиХ не буде успјешан, треба јачати тежњу да Срби одавде живе у миру у својој држави.

– Мислимо да је то рјешење – рекао је Додик и нагласио, у контексту положаја Срба на самопроглашеном Косову, да су народи у БиХ у тамници без слободе и права да на прави начин упражњавају своје слободе.

Архива