Додик: Упућен захтјев о премјештању Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим

07.09.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је данас упутио захтјев да на дневни ред Предсједништва БиХ буде уврштено премјештање Амбасаде БиХ из Тел Авива и Јерусалим.

Током скупштинске расправе о Меморандуму о разумијевању између ЦИК-а БиХ и Међународне фондације за изборне системе, Додик је рекао да Меморандум има за циљ да управља изборним процесом у БиХ.

Он је рекао да је својим радом Републику Српску и њене институције довео у позицију да се питају, што је видљиво и из данашње посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Додик је напоменуо да је био против доласка предсједника Црне Горе Мила Ђукановића у БиХ, за разлику од ПДП-а и СДС-а који су размишљали супротно. Реплицирајући посланику ПДП-а Драшку Станивуковићу, Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је да је увјерен да ће СНСД и Игор Радојичић бити побједници предстојећих локалних избора у Републици Српској.

Додик је истакао да ће Станивуковић изгубити изборе јер његов противкандидат Радојичић у овом тренутку има подршку 56 одсто грађана Бањалуке.

– Јадна је Бањалука која би Станивуковића изабрала за градоначелника, човјека који се залаже да се у Бањалуци подигну бисте усташких и муслиманских војника – истакао је Додик.

Додик је рекао да Бањалука данас има највећи број запослених људи, да је изграђен савремени Клинички центар и да у овом граду нема капиталног инфраструктурног пројекта који није ријешен за вријеме владавине СНСД-а и градоначелника Радојичића.

Он тврди да се у Бањалуци данас живо добро и да су ријешени многи комунални и инфраструктурни пројекти.

– У Бањалуци је изграђено на хиљаду километара локалних путева, водовода, ријешен источни и западни транзит, те је изграђен Административни центар Владе Републике Српске – истакао је Додик.

Он је рекао да је градска власт у Бањалуци у сарадњи са републичком власти направила ауто-путеве, те учинила да се обнове скоро све школе, обданишта и изграде сеоски водоводи.

Архива