Додик: У САД постоји погрешна перцепција о Србима, важно да Трамп то зна

23.09.2020 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је важно да се обраћа америчком предсједнику Доналду Трампу како би га обавијестио о виђењима важних питања из угла Републике Српске.

Говорећи о писмима које је упутио Трампу у неколико наврата, Додик истиче да путем писама покушава америчком предсједнику или његовим најближим сарадницима да приближи виђења и ставове Српске.

– Важно је да се директно обраћам америчком предсједнику и да га обавијестим о неким важним питањима јер постоји погрешна перцепција коју су наметнули муслимани, путем својих удружења у Америци, клевећући и сатанизујући Србе – рекао је Додик у интервју за МИС телевизију.

Додик каже да је његова подршка Трампу базирана на чињеници што је предсједник САД-а у више наврата говорио да је његова политика политика – политика немијешања у унутрашња питања других земаља.

– Америка није одустала од уплитања, али то је због тог што сам Трамп још увијек није успио да наметне своју политику на унутрашњем плану из одређених разлога, између осталог, и због „дубоке државе“ – рекао је он.

Када је ријеч о изборима у САД-у, Додик је рекао да не жели да се мијеша и сугерише Србима у Америци за кога да гласају, али да је јасно да би Србима и Српској одговарала позиција у којој Трамп остаје предсједник.

Говорећи о приступању БиХ иницијативи Мали шенген, српски члан Предсједништва рекао је да вјерује да ће БиХ у наредних 30 до 60 дана постати дио те иницијативе.

Архива